Policie učila: Kdo je vidět, vyhrává

26. listopadu 2011, ostatní, přečteno: 4218×

V budově Policie České republiky v Blansku se již potřetí konala preventivní akce pro děti s názvem Kdo je vidět, vyhrává.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na dni otevřených dveří dopravního inspektorátu v Blansku děti viděly, jak vypadá a jak se vyšetřuje dopravní nehoda. Mohly si vyzkoušet dýchnout do přístroje na měření hladiny alkoholu v krvi. Na dalších stanovištích si mohly vyzkoušet paměť na dopravní značky i na předměty.

O akci policie informuje školská zařízení a propagaci zajišťuje i jeden ze spolupracovníků – město Blansko. Návštěvnost byla podobná té v minulých letech, kdy se na stanovištích vystřídalo kolem dvou set návštěvníků.

BESIP –

„Chceme především upozornit na význam reflexních prvků, tzn., aby děti měly na sobě nějakou odrazku, protože dnes je tma již brzo večer i dlouho ráno,“ popisuje cíl této akce tisková mluvčí Policie ČR v Blansku Iva Šebková.

Testy byly průběžně vyhodnocovány a děti, které odpověděly nejlépe, dostaly odměny od sponzorů v podobě předmětů s reflexními prvky. Jejich účinnost si děti mohly hned ověřit na policejním parkovišti. Skupinka prcků se žlutými pásky před jeho světly zářila do dálky.

reflexní prvky

„Na akci se podílí také sdružení Besip. Ti nám pomáhají zajistit ceny do soutěží, které jsou pro děti připraveny. Díky nim tak každé dítě od nás odejde s nějakým reflexním prvkem, ať už to je vestička, baťůžek nebo jen reflexní pásek,“ zakončila Iva Šebková.