Z činnosti městské policie – listopad 2011

22. listopadu 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3750×

V listopadu mj. strážníci otvírali byt kvůli podezření na možné ohrožení života a předali zloděje z Kauflandu Policii ČR.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Dne 11. 11. 2011 v 11.22 hodin na linku 156 oznámila 77letá žena, že nemůže kontaktovat svoji sestru, která bydlí sama v bytě v Blansku na ulici 9. května, a která trpí vážnými zdravotními problémy. Strážníci MP Blansko provedli neprodlené šetření na místě, kdy zjistili, že dveře předmětného bytu jsou uzamčené, klíče zevnitř zámku, avšak na zvonění a bouchání nikdo nereaguje.

Vzhledem k možnému ohrožení života a zdraví strážníci využili svého zákonného oprávnění otevřít byt. Za pomocí přivolané zámečnické firmy a také za technické pomoci výjezdové skupiny HZS Blansko se podařilo otevřít vstupní dveře bytu, kde zevrubnou kontrolou  byla 83letá nájemkyně bytu nalezena v koupelně s vážnými zdravotními problémy.

K případu byl vyžádán výjezd lékaře RZP Blansko, který po prvotním ošetření převezl postiženou k hospitalizaci do Nemocnice Blansko. Byt byl následně zajištěn proti vstupu nepovolaným osobám.

Dne 14. 11. 2011 v 17.25 hodin byla vyslána na oznámení hlídka MP do prodejny Kaufland v Blansku, kde pracovník  bezpečnostní služby zadržel osobu při krádeži zboží. Na místě strážníci zjistili, že se jedná o muže, který odcizil v prodejně zboží v celkové hodnotě 191 Kč. Na výzvu k prokázání totožnosti sdělil, že občanský průkaz ztratil a nový si ještě nevyřídil.

Vzhledem k tomu, že muž nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, bylo využito zákonného oprávnění a byl předveden ke zjištění totožnosti na Obvodní oddělení Policie ČR v Blansku. Dalším šetřením byla zjištěna nejen jeho totožnost, ale i to, že po 26letém muži bylo vyhlášeno pátrání. Z tohoto důvodu byl předán policistům k provedení dalšího opatření.

Přestupek krádeže zboží byl s přestupcem vyřešen uložením blokové pokuty ve výši 1.000 Kč.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele MP