Nejen sportem žije „Erbenka“

21. prosince 2011, ostatní, přečteno: 3599×

Dne 15.12. 2011 se v chemické učebně Základní školy Blansko na Erbenově ulici konalo Vánoční čarování – vědecká soutěž pro žáky 7. až 9. ročníku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Žáci soutěžili s pokusy z fyziky nebo chemie. Téměř všechny pokusy se podařily, vše probíhalo v nádherné atmosféře před spolužáky a odbornou porotou. Ta hodnotila originalitu, prezentaci, provedení, obhájení a celkový dojem. K mému překvapení se bádání věnovala především děvčata.

A co to soutěžícím přineslo? Určitě je to zdokonalilo ve vystupování před lidmi, naučilo používat odborné pojmy, být trpělivými… Za to byli všichni odměněni účastnickým certifikátem. Výsledky soutěže budou vyhlášeny až 22. 12. 2011 na tradiční Vánoční laťce.

Tím ale badatelské aktivity našich žáků nekončí. V roce 2012 se naše škola zapojí jako pilotní škola do projektu HEUREKA!, který získalo Národní muzeum v Praze na podporu badatelských aktivit žáků ZŠ v přírodovědných předmětech.

Závěrem děkuji všem pracovníkům školy, kteří se na organizaci soutěže podíleli, především hlavní organizátorce paní učitelce Mgr. Silvii Červenkové.

Mgr. Věra Gottwaldová,ředitelka školy