Nemocnice Blansko opět uspěla v anketě Nemocnice ČR 2011

31. ledna 2012, tiskové zprávy, přečteno: 2998×

V rámci Středoevropské odborné konference „Efektivní nemocnice 2011“ proběhlo oficiální vyhlášení žebříčku českých nemocnic v 6. ročníku celorepublikového komplexního hodnocení nemocnic „Nemocnice ČR 2011“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nemocnice Blansko se v kategorii Finančního zdraví nemocnic umístila v této celorepublikové anketě mezi příspěvkovými společnostmi na 3. místě, a to i přes skutečnost, že se v roce 2011 do této ankety nijak aktivně nezapojila (na rozdíl od roku 2010, kdy se účastnila a v kategorii Spokojenost pacientů v jihomoravském kraji obsadila 1. místo).

„Přestože rok 2011 nebyl pro Nemocnici Blansko vůbec lehký, provázela ho četná jednání s pojišťovnami z důvodu financování nově otevřeného pavilonu Jednodenní péče, který musela nemocnice po určitou dobu financovat z vlastních zdrojů, podařilo se nemocnici zachovat celoroční finanční stabilitu.

Především proto úspěch v kategorii finančního zdraví nemocnic ČR vnímáme jako velkou odměnu za celoroční, mnohdy velmi náročnou práci každého jednotlivého zaměstnance nemocnice. Právě naši zaměstnanci se pod tímto úspěchem svou prací podepsali nejvíce a patří jim za to velký dík.

Zásluhu ale mají i naši pacienti, kteří se na výsledku fungování celé nemocnice kontinuálně podílí a za to děkujeme i jim“, doplnila MUDr. Danihelková, ředitelka blanenské nemocnice.

MUDr. Vladimíra Danihelková, MBA
ředitelka Nemocnice Blansko