Rybářské lístky v roce 2012

2. ledna 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2710×

Každoročně na přelomu letopočtů v průběhu měsíců prosince a ledna přicházejí na odbor životního prostředí Městského úřadu Blansko ve zvýšené míře přátelé „Petrova cechu“ pro rybářský lístek, který je základním dokladem každého rybáře. V prosinci 2010 a v lednu 2011 si takto vyřídilo rybářský lístek celkem 111 rybářů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Blansko hospodaří, jak na vodách pstruhových, tak i mimopstruhových, místní organizace Moravského rybářského svazu Blansko, Adamov a Rájec-Jestřebí, které v současné době sdružují asi 1600 členů.

 K vydání nového rybářského lístku stávajícím rybářům postačí předložit starý rybářský lístek, noví adepti rybolovu musí mít osvědčení o získané kvalifikaci k lovu ryb. Uvedené doklady předkládají žadatelé na odboru životního prostředí s příslušnou žádostí a po zaplacení správního poplatku jim je rybářský lístek vystaven na počkání. Formulář „Žádosti o vydání rybářského lístku“ je k dispozici buď přímo na odboru životního prostředí, popř. na podatelně v Blansku na nám. Republiky 1 anebo na internetových stránkách města Blanska. Rybářský lístek se vystavuje na rok až 10 let, správní poplatek se od osob starších 15 let vybírá dle délky vystavení lístku od 100 do 500 Kč. Mládež do 15 let hradí za vydání rybářského lístku správní poplatek ve výši 50 až 250 Kč.