Úpravy ve struktuře městského úřadu

18. ledna 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2829×

V souvislosti se sociální reformou, kdy došlo k přechodu nepojistných sociálních dávek z agendy městských úřadů pod Úřad práce ČR, jsme na MěÚ Blansko řešili úpravu struktury úřadu. Výsledkem je, že k 1.1.2012 přešlo 7 zaměstnanců k novému zaměstnavateli – Úřadu práce ČR a 3 pracovní místa byla zrušena.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Ve struktuře odboru sociálních věcí tedy došlo k celkovému snížení o 10 pracovních míst. I tak zůstává tento odbor největším. Je to tím, že už k 31. 3. 1999 jsme zrušili příspěvkovou organizaci Městský ústav sociálních služeb a pečovatelskou službu převedli do nově vytvořeného oddělení v odboru sociálních věcí. Tímto krokem jsme ušetřili místo ředitele a ekonoma.

Když už jsem se dostal do historie úřadu, připomenu některé zajímavosti. Od roku 2003, kdy došlo k další etapě reformy veřejné správy, přešly na náš úřad činnosti ze zrušeného okresního úřadu. Od té doby, i když jsme podle nejrůznějších úprav zákonů vykonávali stále více činností, jsme ve struktuře úřadu zrušili 30,9 pracovních míst (z toho 7 jsme převedli na Úřad práce ČR). Jen pro pořádek ještě musím doplnit, že jsme 4,5 místa vytvořili. Struktura Městského úřadu Blansko je tedy od roku 2003 k dnešnímu dni celkově zeštíhlena o 26,4 pracovních míst.

 Ing. Josef Kupčík

tajemník MěÚ Blansko