Děti trávily prázdniny pohybem

19. února 2012, ostatní, přečteno: 2721×

Oblastní charita Blansko, Centrum „PRO“ Blansko, uspořádala první Jarní příměstský tábor pro děti ve věku od 6 do 12 let z Blanska a širokého okolí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Podnět k uskutečnění tábora nám dali rodiče a děti, kteří znají naše aktivity již z předcházejících let. Pod vedením zkušených pedagogů se děti věnovaly výtvarným a sportovním aktivitám, bruslení, sáňkování či bowlingu, hrály zábavné hry a soutěžily. Jako velké pozitivum vnímáme to, že se nám do příměstského tábora tábora podařilo zapojit i děti ze sociálně slabých rodin a děti cizinců žijících v Blansku.

Část dětí je uživateli Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi, které provozuje Oblastní charita Blansko – Centrum „PRO“ Blansko. Cílem tohoto programu, který je podporován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky, je minimalizace rizik souvisejících se způsobem života rodičů a rozvoj preventivně působících kompetencí. Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou určeny pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy, rodiny s dětmi a osoby v krizi. Služba je poskytována terénní a ambulantní formou a její kapacita bývá pravidelně plně obsazena.

Děti z Klubu Ratolest a ze Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi se během příměstského tábora skamarádily a navázaly nové kontakty. Pro mnohé z dětí byl tábor doslova nezapomenutelným zážitkem – některé z nich mám řekly, že vůbec poprvé obuly brusle.

Nejbližší další akcí Centra „PRO“ bude Dětský karneval pořádaný 20. 2. 2012 od 15.30 hodin v Dělnickém domě v Blansku.

Petra Veselá

Centrum "PRO" Blansko