Popeleční středa v dřevěném kostelíku

18. února 2012, ostatní, přečteno: 3261×

Upřímné pozvání pro všechny bez rozdílu na Popeleční středu. Po evangeliu se žehná popel a přítomným se jím dělá na čele znamení kříže. Popel symbolizuje obrácení ke Kristu. Má nám připomínat, že jsme prach a v prach se obrátíme, jak zní staré svědectví při udělování popelce.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Popele se užívalo i jako čisticího prostředku. Toto znamení nás tedy vybízí, abychom vstoupili do postní doby vědomě a prožívali ji, jako čas vnitřního očišťování. Máme zapotřebí důkladně pročistit všechno, co se za celý rok proplížilo do našeho srdce a poskvrnilo je.

Požehnaný popel tak zjevně proniká do jejich podvědomé touhy po novém začátku a po tom, aby bylo z jejich nitra vypáleno všechno, co jim brání skutečně žít. Je to smysluplné znamení jejich touhy obrátit se od cest, které nevedou dál, změnit smýšlení a vidět věci takové, jaké skutečně jsou. Popelec letos budeme prožívat ve středu 22. 2. v 8:00 hodin v Blansku-kapli Senior centra na ul. Pod Sanatorkou, a v 17:30 hodin v Blansku v dřevěném kostelíku na ulici Rodkovského. Srdečně vás zveme k prožití tohoto významného svátku!

Martin Kopecký