Práší se vám na klasiky? Darujte je knihovně.

11. února 2012, ostatní, přečteno: 2473×

Doporučená (mimočítanková, povinná, kurikulární…) četba byla vždy součástí převážně středoškolského studia (včetně maturitních zkoušek) a studenti si v naší knihovně tuto literaturu ve velké míře půjčovali a nadále půjčují. V souvislosti s novou podobou státních maturit počet zájemců několikanásobně vzrostl.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pro pohodlnější vyhledávání jsme vyhradili zvláštní regál, který je umístěný vedle výpůjčního pultu. Zde si studenti, samozřejmě i ostatní zájemci o tuto literaturu, mohou potřebné knihy sami najít. I když v knihovně máme některé tituly v poměrně vysokém počtu (např. Chrám matky boží v Paříži 9 x, Bylo nás pět 11 x), často se stává, že jsou všechny exempláře vypůjčené. K některým titulům se dokonce čtenáři dostanou pouze přes rezervace (Farma zvířat, Stařec a moře…). Chybějící exempláře se snažíme pravidelně dokupovat. Potíž je v tom, že řada titulů dlouhou dobu nevyšla.

Proto se obracíme na naše příznivce s následující prosbou. Při úklidu můžete „provětrat“ i svoji domácí knihovnu. Pokud v ní některé  tituly zabírají místo, můžete je darovat do fondu naší knihovny.

Kompletní seznam je umístěn na našich webových stránkách (http://www.knihovnablansko.cz/cetba-pro-studenty/) nebo k vyzvednutí v oddělení pro dospělé čtenáře.

Pavlína Gargošová