Premiérový březen v Kině Blansko

28. února 2012, kultura, přečteno: 4345×

Březen bude v blanenském kině výjimečný množstvím premiér. Na plátno se v celostátní premiéře nebo nejpozději den po ní dostane hned několik českých i zahraničních filmů. Svou premiéru si kromě toho odbude i jeden místní filmový počin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na osm nových filmů se můžete vydat do Kina Blansko ihned po jejich uvedení do distribuce. Jsou mezi nimi oceněné zahraniční snímky i premiérové domácí komedie. Namátkou snímek Železná lady o životním příběhu Margaret Thatcherové. Fantastické scenérie nabídne zase 3D snímek z dílny Walt Disney Pictures John Carter: Mezi dvěma světy. Děti se mohou těšit na 3D filmy Lorax nebo Hurá do Afriky!. Ze zmíněných českých komedií nabídne kino návrat v čase do školních let v podání Jirky Mádla ve snímku Probudím se včera a film Okresní přebor – poslední zápas Pepíka Hnátka, který vychází ze stejnojmenného televizního seriálu.

Jak bylo zmíněno v úvodu, promítne 18. března Kino Blansko také snímek blanenského autora a jeho přátel. Jmenuje se Ztracené duše a natáčen byl loni v létě v areálu blanenského Adastu. Ztracené duše, pro někoho blázni, pro druhé městské legendy. Obsadí své místo, na kterém je můžete kdykoliv vidět. Jako kdyby jim to místo patřilo. Setkáte se s Králem Šumavy, čarodějnicí Růženou, sázkařem Frantou, hostinským Radkem. Ve filmu hraje Helena Čermáková, držitelka ceny Thálie. Promítání doplní další tři krátkometrážní snímky blanenských autorů.

Ztracené duše – film

Podrobné informace o filmech získáte v kulturních akcích na www.blansko.cz nebo na www.kinoblansko.cz.