Jarní závody okresní běžecké ligy táhnou

11. dubna 2012, sport, přečteno: 2677×

Předpověď počasí na velikonoční víkend nebyla nijak povzbudivá, ale naštěstí se pro sobotu 7. dubna 2012 nevyplnila, a tak závod Hořické osmičky proběhl za příjemných teplot, které svými paprsky podpořilo jarní sluníčko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Již kolem deváté hodiny se u prezentace začali scházet první účastníci a přes prvotní obavy pořadatelů se na startu závodu v 10:30 h sešel velice potěšitelný počet běžkyň a běžců. Po výstřelu startovní pistole se na trať osmi kilometrů po lesních cestách vydalo totiž 60 závodníků. Tímto počtem byl překonán dosavadní účastnický rekord z roku 2011, kdy měl závod 44 účastníků.

Na startu nechyběl Jan Kohut, který byl svou přítomností, příslibem velice kvalitního času. Vždyť v Adamově rekord trati překonal dosti zásadním způsobem. Možná byl jeho výkon ovlivněn menší konkurencí, a tak k překonání traťového rekordu na Hořicích nedošlo. I přesto je jeho výsledný čas 27:43 velice kvalitním počinem.

Na druhém místě se umístil Jan Křenek z Bořitova, který se začal častěji objevovat na závodech letošního ročníku OBL. A třetí místo vybojoval Jiří Dvořáček z Petrovic. Ten v loňské sezoně absolvoval jen 12 závodů a tak nepromluvil do celkového pořadí. Jeho dosavadní výsledky a také jeho „docházka“ však hovoří o tom, že letos s ním musíme počítat na čelní pozice. Po závodě na Hořicích se Jirka Dvořáček zmínil, že by rád absolvoval všechny letošní závody a tak věříme, že se mu to podaří.

V kategorii žen jsme na startu marně hledali letošního leadera – Miladu Barešovou, která si z Ráječka a z Adamova odvážela vždy maximální počet bodů. Kdo však na startu nechyběl, byla Zdenka Komárková, Alena Žákovská nebo Lenka Suchá. Poslední jmenovaná nepřijela sama a přivezla si velkou posilu – Lenku Suchou ml. Ačkoliv je Lenka Suchá ml. teprve ročník 2000, tak se účastnila závodu v celém jeho rozsahu. No a při vyhlášení si v kategorii žen mohla na stupních vítězů podat ruku s první Magdou Krejčovou z Brna a Radkou Kopeckou startující za tým Moravec Benešov, která se umístila na třetím místě. V kategorii žen veteránek se na 1. místě umístila Zdenka Komárková, 2. místo obsadila Alena Žákovská a 3. místo patřilo Lence Slabákové startující za AK Olymp Brno.

Nejbližším závodem je Bambasácká desítka ve Skalici nad Svitavou – 14. dubna 2012 a dále Jarní pětka na dráze na atletickém ovále v Blansku – 25. dubna 2012. Oba tyto závody mají vypsány dětské kategorie – mladší a starší žákyně a žáci, které se v letošním ročníku OBL hodnotí celkově jako kategorie dospělých.

Jelikož další tisková zpráva vyjde až v měsíci květnu, tak je třeba připomenout i závod, který lze považovat za vrchol prvního pololetí a tím je Běh za sedmizubým hřebenem, který proběhne 1. května 2012 v Boskovicích. Za Okresní běžeckou ligu věříme, že se na těchto závodech setkáme s co nejvyšším počtem závodníku z Blanenska a Boskovicka.

Výsledkový servis a aktuální dění při OBL 2012 mohou příznivci běhu sledovat na webu www.oblblansko.cz. Na vaše případné dotazy a připomínky budeme rádi reagovat na naší e-mailové adrese obl@oblblansko.cz.

OBL Blansko