O Senior Pointy je zájem, roste i počet nabízených služeb

15. dubna 2012, ostatní, přečteno: 3519×

V rámci Jihomoravského kraje je navštívilo už přes 2400 klientů a myšlenka Senior Pointů se rozšířila do celé České republiky. Novinkou v těchto info centrech je finanční a právní poradna, které jsou stejně jako další služby zdarma. Podle prvních zkušeností budou patřit mezi nejčastější dotazy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Projekt informačních center pro seniory funguje teprve půl roku, ale je o něj enormní zájem. Tato poradenská místa už jsou v Brně, Tišnově, Břeclavi, Hodoníně, Vyškově, Znojmě a samozřejmě také v Blansku, kde Senior Point vznikl v září loňského roku v budově bývalé fary na ulici Komenského.

Novinkou je právní a finanční poradna

Pracovníci infocenter se snaží vycházet svým klientům maximálně vstříc, proto se počet nabízených služeb stále rozšiřuje. Kvůli častým dotazům právního charakteru nově vznikla v Senior Pointech právní poradna, blanenský Senior Point nabízí také poradnu finanční – k tomuto tématu ostatně 21. 3. 2012 uspořádal tématickou přednášku, která přinesla odpovědi na otázky, které senioři čato řeší: dědictví, finanční stránku vztahů mezi rodiči a dětmi, udržení životního standardu při odchodu do důchodu, možnosti bankovních půjček, zajištění potřebné ochrany v životních situacích, odpovědnost za škodu, investiční možnosti, spoření, platební karty, správu závazků či insolvenci.

Zájem je také o slevy

Součástí kontaktního místa jsou informace o projektu SENIOR PAS, systému slev a výhod pro seniory, včetně možnosti registrace, předání katalogu poskytovatelů a novinek projektu. Senior point dále nabízí bezplatný přístup k internetu a informace v sociální, kulturní, zdravotní a bezpečnostní oblasti. Všechny služby Senior Pointu jsou k dispozici zdarma.

Blanenský Senior Point sídlí na ulici Komenského 14, v budově bývalé fary, otevřeno je v pondělí a ve středu od 12 do 14 hodin a v pátek od 8 do 10 hodin.