Rybáři zahajují na pstruhových vodách

16. dubna 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 3339×

Zahájení rybářské sezóny na pstruhových vodách je každoročně spojeno s datem 16. dubna. Pstruhové vody představují potoky a řeky, obecně řečeno vody tekoucí zařazené do schválených rybářských revírů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na vodách mimopstruhových již někteří nedočkavci loví, nicméně za řádné zahájení rybářské sezóny se považuje právě den 16. dubna. Na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Blansko hospodaří, jak na vodách pstruhových tak i mimopstruhových, místní organizace Moravského rybářského svazu Blansko, Adamov a Rájec-Jestřebí, které sdružují cca 1 600 členů.

Zhruba dvě třetiny uvedeného počtu rybářů eviduje blanenská organizace a řada z nich si v pondělí 16. dubna přivstane, aby zaujala co možná nejvýhodnější místo zejména u řeky Svitavy, která bude zcela jistě opět v obležení vyznavačů Petrova cechu.

V roce 2011 vydal odbor životního prostředí MěÚ Blansko celkem 239 rybářských lístků, za které vybral 65.550 Kč na správních poplatcích. Za první čtvrtletí roku 2012 bylo vydáno 141 rybářských lístků, za které bylo vybráno 41.150 Kč na správních poplatcích.

Rybáři s oblibou využívají možnosti pořízení rybářského lístku na dobu nejdelší možné platnosti 10 let, který je z hlediska správních poplatků ekonomicky nejvýhodnější.