Koncerty dechových souborů zahájily serii promenádních koncertů

20. května 2012, kultura, přečteno: 2604×

V rámci II. ročníku mezinárodního festivalu dechových orchestrů „Letovice 2012“ se v pátek na náměstí Svobody v Blansku uskutečnil koncert, na kterém vystoupil Dechový orchestr Vozokanka ze Slovenska a Orchester Liebertwolkwitz z německého Lipska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mladý německý soubor pod taktovkou šedovlasého, nicméně energického dirigenta rychle naváhal čilou hudební komunikaci s publikem a s přehledem dokázal, že hudba bourá hranice mezi generacemi i mezi národy.

Po svižném nástupu německého tělesa převzala slovo Vozokanka, která díky ženským hlasům zpěvaček svedla  náladu spíše do nostalgických tónů hodících se k jarnímu podvečeru.

Koncert dechových hudeb byl příjemnou předzvěstí letní série promenádních koncertů připravovaných městem Blanskem před radnicí na náměstí Svobody. První z nich, koncert ZUŠ Blansko, se uskuteční již 24. června 2012 v 10:00 hodin.

Další budou následovat každou neděli na stejném místě vždy od 10:00 do 11:00 až do začátku září. Vystoupí ZUŠ Jedovnice, Olšověnka, Dechová hudba Lysice, Dechový orchestr ZUŠ Letovice s mažoretkami, J.Kolář s průřezem písněmi R.Cortéze, Boskověnka, Cimbálová muzika Drahan, Benešovská 12 a Dechová hudba Blansko.