Speciální znamená výjimečný

25. května 2012, ostatní, přečteno: 3534×

Výjimečná, právě taková byla atmosféra na 4. speciálním motosrazu, který se konal 21. května 2012 na Základní škole speciální na ulici Žižkova.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Děti kroužily kolem motorek a jedna z maminek se chlubila pozoruhodně propracovaným obrázkem motorky, který namaloval jeden z chlapců. Holčičky se sápaly po přilbách a kluci tůrovali motorky o sto šest, vozík odstavený hned vedle. Do toho svítilo slunko, blyštěly chromy, voněla kůže i přichystaný chleba se sekanou a atmosféra stoupala k oblakům. Něco takového je těžké popsat, bylo to jednoduše... speciální.

„Přijelo kolem 50motorek, nevím přesně, neměla jsem čas se ani zeptat. Akce vznikla spontánně ze strany tatínka, který má u nás holčičku. Je to motorkář a když viděl, jak některé děti obdivují jeho motorku, napadlo ho uspořádat toto setkání. Jde už o čtvrtý ročník, sjeli se motorkáři z našeho okresu a různých končin republiky. Jsme vždycky rádi – máme tady známé tváře, na které se těšíme a oni se těší na nás,“ říká ředitelka speciální školy Ludmila Konopková, která se ten den viditelně nezastaví.

Přestože největším přínosem akce je právě ono setkání, nemalou pomocí pro Základní školu speciální je i finanční výtěžek celé akce. Letos účastníci Speciálního motosrazu vybrali téměř 32 000 Kč, které Základní škola speciální použije na zbudování zahradního altánu.