Velký závod Světlušek a Vlčat 2012

12. května 2012, ostatní, přečteno: 3356×

Do areálu Rekreační oblasti Palava v Blansku letos zavítal velký závod mladých skautů Vlčat a Světlušek 2012. Zúčastnilo se ho asi 200 dětí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ty byly rozděleny do 33 4–8členných hlídek. Jejich úkolem bylo absolvovat asi tříkilometrový okruh, na němž je čekalo 10 stanovišť, kde plnily různé úkoly – zdravovědu, vaření, skautské dovednosti, mrštnost, odvahu, poznávání zvířat a rostlin apod.

soutěže pro skauty

„Je to udělané zábavnou formou, hrou. Na každém stanovišti skupina stráví cca 10 minut, takže to není nějaký rychlý závod. Jde o to, aby se děti, které zde jsou z celého okresu (Boskovic, Letovic, Rájce-Jestřebí, Blanska a Jedovnic), poznaly,“ vysvětlil jeden z pořadatelů, Ondra Dyčka, vedoucí střediska Srdce na dlani.

soutěže pro skauty

Jako doplňkový byl úkol objet na gumovém člunu přehradu. Ukázalo se při něm, jak jsou děti schopné se vzájemně domluvit a spolupracovat, aby se dostaly do cíle.

soutěže pro skauty

Soutěž se koná jednou za dva roky a naposledy se konala ve Vilémovicích a pořádali ji jedovničtí skauti. V Blansku, které má velkou skautskou základnu a  je schopné zorganizovat podobně velkou akci, se pořadatelství ujalo skautské středisko Světla.

soutěže pro skauty

soutěže pro skauty