Blansko je královstvím českého streetballu

3. června 2012, cestovní ruch, přečteno: 3120×

V neděli 27. května 2012 se na multifunkčním hřišti při ZŠ Dvorská konal blanenský streetballový turnaj STREET4STREET. Turnaj se v Blansku koná již od roku 1999 a je nejdéle souvisle pořádaným streetballovým turnajem v republice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Streetball je basketbal hraný 3 na 3 na jeden koš, svůj původ má na předměstích amerických velkoměst. Důležitá pro streetball je volnost, hráčům stačí malý plácek, jeden koš, nemusí se nikde sportovně organizovat, nepotřebují ani rozhodčího, fauly si sami přiznávají. Na květnovém turnaji přálo účastníkům pěkné slunečné počasí, příjemnou atmosféru navodily hudební mixtapes od DJ Maztah. Celkem se utkalo 25 týmů, ve starší kategorii vyhrál blanenský tým Nevím, ve starší kategorii brněnský tým Kšiltofkáry.

Vrcholem dne byla doprovodná soutěž o nejlepšího smečaře – hráči předváděli své mimořádné skokanské a koordinační schopnosti, do koše smečovali například 2 míči, po otočce, přes stojící spoluhráče, ale také po nahození o boční hranu desky. Turnaj pořádalo občanské sdružení Streetlife (www.streetlife.tym.cz), díky podpoře partnerů se všichni hráči starší kategorie mohli těšit na hrací tričko zdarma. Turnaj je organizován jako nízkoprahový, v mladší kategorii hráči neplatí žádné zápisné, může se do něj tedy zapojit opravdu každý. Příští rok se bude turnaj konat opět poslední neděli v květnu, přijďte si zahrát s námi!
Stanislav Komínek člen výboru Streetlife o. s.