Gustav Grün konečně v zeleném

13. července 2012, sport, přečteno: 2791×

Máme za sebou první polovinu letošního ročníku Okresní běžecké ligy a tím i prvních dvanáct běžeckých podniků. Samozřejmě je brzy na činění závěrů jaký letošní ročník bude, ale výbor Okresní běžecké ligy může být jistě spokojen s narůstající účastí běžkyň a běžců. I nadále přetrvává trend v opakované účasti a potěšitelné docházce u řady závodníků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedním z nejpilnějších a nejpoctivějších v docházce je Gustav Grün z AC Okrouhlá. Není tedy divu, že díky svým kvalitním výkonům a také 100% docházce mohl již na stupních vítězů v Doubravici nad Svitavou obléknout zelený dres nejlepšího běžce a na závodě, který se odehrál ve Sloupě dne 24. 6. 2012, jej bezpečně uhájil.

Mezi ženami v celkovém pořadí k žádným změnám nedošlo a tak držitelkou růžového dresu je stále Milada Barešová z Kunštátu.

Jistě je třeba zmínit závod, který se uskutečnil 24. 6. 2012 ve Sloupě. Počasí bylo více než přívětivé, prostředí startu a cíle nabídlo všem účastníkům kvalitní zázemí a účast běžců na oplátku potěšila pořadatele. Dle slov ředitele závodu Pavla Svobody byl překonán účastnický rekord, který byl z roku 1985 a tedy pořádně vousatý. Letos se na trať vydalo celkem 48 závodníků z toho 9 žen. Vítězem se celkem s přehledem stal loňský vítěz Milan Adamec z Vyškova. Druhé místo obsadil Roman Chlup, Osten Blansko a na třetím místě se umístil Jiří Dvořáček z Petrovic. Mezi ženami se na startu neobjevily všechny známé tváře a tak první místo obsadila Pavla Všetečková z Brna, druhé místo obsadila Daniela Habrová z Říčan a třetí místo zaslouženě patřilo Aleně Žákovské z Horizont Kola Novák Blansko.

Po polovině roku je mezi ženami a muži následující absolutní pořadí:

Ženy:

1. Milada Barešová 320 bodů 8 závodů

2. Zdenka Komárková 293 bodů 8 závodů

3. – 4. Alena Žákovská 265 bodů 8 závodů

3. – 4. Kateřina Krejčiříková 265 bodů 10 závodů

Muži:

1. Gustav Grün 826 bodů 12 závodů

2. Jiří Dvořáček 788 bodů 11 závodů

3. Jan Macura 747 bodů 11 závodů

Od počátku roku na závodech termínovou Okresní běžecké ligy startovalo celkem 231 závodníků. Z toho 171 mužů, 49 žen a 11 juniorů. Celkem 50 závodníků startovalo na šesti a více závodech což je více jak pětina všech účastníků.

Samozřejmě je třeba připomenout i výsledky mladších a starších žákyň a žáků. Ti už od počátku roku absolvovali celkem 6 závodů. Těchto závodů se účastnilo celkem 68 dětí. Nejpočetněji je zastoupena kategorie mladších žáků se 26 chlapci. Bohužel se nedaří, aby se děti účastnily závodů opakovaně. Tři a více závodů zatím absolvovalo pouze 12 dětí. Věříme, že se tento stav do konce roku zlepší. Případně že nárůst účastníků se odehraje v příštím ročníků Okresní běžecké ligy. Vždyť letošní zařazení dětských kategorií do celkového bodování OBL je určitým „pilotním projektem“.

Po šesti závodech je pořadí v jednotlivých kategoriích následující:

Mladší žákyně:

1. Gabriela Fialová 221 bodů 6 závodů

2. Jana Tesařová 218 bodů 6 závodů

3. Lenka Suchá 171 bodů 5 závodů

Starší žákyně:

1. Kateřina Fialová 224 bodů 6 závodů

2. Michaela Hrubá 204 bodů 6 závodů

3. Adéla Šafářová 160 bodů 4 závody

Mladší žáci:

Michal Zamazal 240 bodů 6 závodů

Maxmilián Beránek 196 bodů 6 závodů

Štěpán Stloukal 141 bodů 4 závody

Starší žáci:Ondřej Stara 188 bodů 5 závodů

Dominik Prudek 97 bodů 3 závody

Filip Koukal 76 bodů 2 závody

Dne 7. 7. 2012 proběhla v Lomnici poslední etapa Mezinárodní Moravskému ultramaratonu, která se sice pořádá mimo okres Blansko, ale do termínovky Okresní běžecké ligy je zařazeno. O tomto podniky se více zmíníme v další tiskové zprávě.

Příštím závodem bude v neděli 2. 9. 2012 Půlmaraton Moravským krasem na kterém lze jistě očekávat velký zájem široké běžecké veřejnosti.

Výsledkový servis a aktuální dění při OBL 2012 mohou příznivci běhu sledovat na webu www.oblblansko.cz. Na vaše případné dotazy a připomínky budeme rádi reagovat na naší e-mailové adrese obl@oblblansko.cz.

OBL Blansko