FK Blansko: do další sezony opět s velkými ambicemi

21. srpna 2012, sport, přečteno: 2757×

V minulé sezoně blanenskému klubu postup do divize nevyšel. V té nadcházející se bude opět snažit nezklamat fanoušky a tentokrát do vyšší soutěže, do níž Blansko určitě patří, postoupit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

FK Blansko zve na oficiální zahájení podzimní části
v sobotu 8. září, FK Blansko – Kuřim

poločasový program, přestávkové vystoupení, atrakce pro děti


V minulé sezoně bojoval blanenský fotbalový A tým o postup, který nakonec nevyšel...

Loňskou sezonu, hlavně tu její jarní část, hodnotím kladně. Snažili jsme se o postup do divize, protože jsme měli informace, že je možné postoupit i z druhého místa. Naším základním cílem tak bylo vystoupat po podzimní části z pátého na druhé místo. Nakonec jsme zůstali o bod na druhém místě, ale postupový klíč byl takový, že žádný mimořádný postup se nekoná a do divize šel pouze vítěz soutěže.

Zůstává cíl pro letošek stejný?

V duchu toho, co jsme deklarovali na jaře, jsme zapojili do A týmu větší část odchovanců, takže byl doplněn o hráče jak ze staršího dorostu, tak z B týmu a myslím si, že tým se Michalovi Kuglerovi podařilo sestavit kvalitně a klademe si zase ten cíl nejvyšší, to znamená postup.

V minulé sezoně spolupracoval FK Blansko s novým generálním sponzorem. Jak ten se zapojil do dění v klubu a v čem hlavně pomohl?

Spolupráce s novým partnerem funguje standardně, jak bylo vše nastaveno ve smlouvě. Po této stránce jsme spokojeni. Ve spolupráci s ním chystáme na 8. září otevření podzimní části sezony, které jsme opět posunuli mimo prázdniny, aby mohlo přijít více diváků.

Zatraktivníme utkání s Kuřimí na domácím hřišti. Návštěvníky čeká poločasový program, přestávkové vystoupení a pro děti budou připraveny atrakce.

V letní pauze proběhla větší investice do hřiště, a to ošetření trávníku, který byl v poměrně špatném stavu, trpěl hlavně nerovnostmi. Jak jste nyní s povrchem spokojeni?

Když se podíváte, je to obrovský rozdíl oproti tomu, na čem kluci hráli na jaře. Myslím si, že i to mělo částečně vliv na výsledek některých utkání. Nechceme se na to samozřejmě vymlouvat, ale vzhledem k tomu, že kluci hrají hodně technicky po zemi, tak místy byl opravdu velký problém.

Teď se odehrálo na novém trávníku první utkání. Vypadá to zatím dobře. Ve spolupráci s ředitelem společnosti Služby Blansko jsme sestavili tréninkový plán a plán vytížení hřiště tak, aby v tomto stavu vydrželo co nejdéle, abychom na něm mohli hrát kvalitní fotbal.

Jaké další investice jste provedli, případně jaké letos plánujete?

Na jaře jsme na vlastní náklady vybudovali VIP klub pro naše partnery a lidi, kteří nám nějakým způsobem pomáhají. Proběhl také nátěr fasády budovy kluboven. Částečně se podílely i Služby Blansko, které zajistily natření kovových a dřevěných prvků a pomohly nám se zapůjčením plošiny.

VIP klub
VIP klub zdobí krásné poháry, které získaly mládežnické
týmy na turnajích v polské Legnici.

Vybudováno bylo nové oplocení hřiště. To velmi kvituji, protože to zamezuje tomu, aby se zde pohybovaly osoby, které zde nemají co dělat. Byl jsem například svědkem, že zde lidé venčili psy a to opravdu nebylo dobře.

V minulé sezoně jste udělali také hodně pro to, aby se zlepšila návštěvnost jednotlivých utkání. Podařilo se ji zvýšit?

Kromě toho, že funguje trochu jiným způsobem propagace, sjednotili jsme design, upravili logo a celkově prezentace klubu navenek působí jednotně a to včetně kvalitní a aktualizované webové prezentace na adrese www.fkblansko.cz.

Nejlepší propagací jsou kvalitní výkony a atraktivní hra dopředu a o to se pojetím hry ordinované trenérem naši hráči snaží. Diváky na jaře přitáhl určitě vyrovnaný závěr a boj o každý bod. Až do konce to bylo velké drama.

Budu rád, pokud budou fanoušci podporovat i ostatní družstva. U mládeže jsou převážně diváky rodiče. Atraktivní fotbal lze určitě vidět na utkáních dorostu a B-týmu. Rozpis všech zápasů naleznete na našem webu.

Průměrná návštěvnost se dnes na utkáních pohybuje kolem 250–300 diváků. Děkuji příznivcům blanenské kopané a věřím, že i nadále podpoří všechna naše družstva. Děkuji rovněž touto cestou všem trenérům, funkcionářům a dobrovolníkům za jejich práci.

Za rozhovor poděkoval