V Blansku se bruslí i v letním parnu

18. srpna 2012, sport, přečteno: 3075×

Blanenský zimní stadion je jedním z mála v republice, který „dělá“ led v i v průběhu léta. Přestože je plocha určena převážně pro prázdninová soustředění sportovních oddílů, na své si přišla i veřejnost.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Bruslení pro veřejnost jsme zahájili již 9.7. tj. v podstatě ihned po zprovoznění ledové plochy. Snažíme se aby veřejnost měla možnost bruslit denně vždy alespoň hodinu a čtvrt. Jen v měsíci červenci přišlo kolem 400 bruslících,“ říká Ing. Radek Snopek, ředitel Služeb města Blansko, které zimní stadion provozují.

Vlastně to vypadá jako geniální tah. Služby města Blansko provozují také letní koupaliště a když počasí nepřeje, stačí jen přesměrovat návštěvníky na led. Tak jednoduché to ale není. „Dle naší zkušenosti bruslení není alternativou ke koupání, příliš na počasí nezávisí,“ vysvětluje Radek Snopek. Dle jeho zkušenosti mají o letní bruslení zájem v zásadě dvě skupiny lidí: mladí hokejisté, kteří ještě nemají pravidelné tréninky a nemají možnost absolvovat žádný hokejový kemp, a potom lidé, kteří mají bruslení rádi a chodí za každého počasí, často malé děti v doprovodu rodičů.

Pro provoz zimního stadion tak zůstává daleko významnější zájem hokejových klubů, a ten naštěstí trvá. „Díky komplexnímu sportovnímu areálu, který dle mého názoru nemá v republice obdoby, je Blansko pro letní hokejová soustředění velkým lákadlem. Dá se říci, že led je využit v podstatě celý den, mnohdy začínají tréninky již v osm ráno a končí až po deváté večer. Využita jsou i ostatní sportoviště a také restaurace a ubytovací kapacity. Bruslení pro veřejnosti v tomto případě chápeme především jako službu blanenským občanům,“ říká ředitel Služeb města Blansko.

Sám je s letní sezónou spokojen, už proto, že nové odvlhčovací zařízení instalované na zimní stadion těsně před začátkem prázdnin se v ostrém provozu osvědčilo, což zvyšuje šance na úspěšné komerční využití areálu v příštích letech. S odpovědí na otázku, zda se pro bruslící amatéry najde v rozpisu místo i o příštích prázdninách, tak neváhá. "Určitě ano, máme to v plánu," uzavírá ředitel Služeb města Blansko Ing. Radek Snopek.