Na Horní Palavě vzniká nové hřiště

15. září 2012, ostatní, přečteno: 3084×

Hřiště pro děti předškolního a mladšího školního věku vyrůstají v posledních letech po Blansku jako houby po dešti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Pro starší školáky, studenty a dospělé jsou k dispozici rekonstruovaná hřiště u základních škol, která zůstávají otevřená a volně přístupná v odpoledních hodinách a o víkendech. Většina z nich však nabízí prostor pouze pro míčové hry, kopanou, výjimečně volejbal, za pestřejšími aktivitami pak mohou zájemci vyrazit už jen na Sportovní ostrov, kde je k dispozici biketrialový park.

Nabídka venkovních aktivit pro starší děti a dospělé sportovce by se však měla už letos výrazně rozšířit díky nově budovanému hřišti na Horní Palavě.

Hřiště, jehož výstavba byla zahájena 3. 9. 2012, navrhlo brněnské architektonické studio Dimense. Sportovcům nabídne bruslařskou dráhu, hřiště pro pèntanque, ping-pongové stoly, ale i atraktivní mobilní prvky, jako je aeroskate či skysurf, součástí bude také stěna sloužící jako nový blanenský „legál“ pro streetartové umělce.

Výstavba hřiště by měla být dokončena v prvních listopadových dnech, celkový rozpočet činí cca 2,5 mil Kč, přičemž 70 % je financováno z Ministerstva pro místní rozvoj a 30 % z rozpočtu Města Blanska.