Život kolem Svitavy

20. září 2012, kultura, přečteno: 2825×

Řeka Svitava prostřednictvím vašich fotografií. Rádi bychom vás opětovně vyzvali k účasti na fotografické soutěži, kterou Galerie města Blanska vyhlásila v březnu tohoto roku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Svitava

Forma soutěže může však být trochu zavádějící, pro někoho i odrazující. Odrazující systémem hodnocení a tím, že jen některé fotografie budou oceněny a jiné ne. Naším cílem je však na prvním místě, výstava vašich fotografií, které zachycují pokaždé jedinečným způsobem vaše pohledy na řeku Svitavu a až někde v závěru bude naší ctí ty nejzajímavější snímky symbolicky ocenit.

Každý se na svět díváme trochu jinak a sdílení těchto pohledů je velmi cenné a obohacující. Často se mi stane, že mi nějaký tvůrce otevře oči pro něco, čemu jsem dříve pozornost nevěnovala a osobně si těchto drobných pootevřených vrátek vážím, neboť mi rozšiřují pohled na vnímání světa. Věřím tomu, že každý člověk má co říci a může tím druhé oslovit, rozveselit, přivést k zamyšlení. Pokud tedy vládnete fotoaparátem, mluvte o řece svými fotografiemi.  

Rádi bychom zapojili co nejširší veřejnost a rozšířili zájem a povědomí o řece Svitavě a životě na blanenském nábřeží. Vítáme Váš osobitý pohled na řeku Svitavu a velmi si ceníme Vaší fotografické činnosti, snahy a umu zachytit zajímavé momenty života.

Zajímá nás Váš osobitý pohled na řeku Svitavu. Oceníme pohled dokumentaristický, který zachycuje život lidí kolem řeky, akce na nábřeží, interakci místních se samotnou řekou a jiné.

Dále nás zajímá samotná řeka, její poetika, život přilehlého okolí, vodní ptáci a živočichové na březích řeky. Uzávěrka soutěže je v březnu 2013, můžete tedy využít možnosti časosběrného zaznamenávání tématu. Oceníme i kritický pohled na řeku a kreativní přístup k řešení tématu.

Těšíme se na vaše fotografie.

Více o soutěži naleznete na www.galerie.blansko.cz

Děkujeme a těšíme se na Vaše fotografie.

Bližší informace: galerie@blansko.cz, 516 415 781

Olga Hořavová