MKD v Blansku dostal dárek ke Dni seniorů

9. října 2012, ostatní, přečteno: 3716×

Od roku 1998 se na celém světě 1. říjen začal slavit jako Mezinárodní den seniorů. Pro členy městského klubu důchodců v našem městě byl v letošním roce obzvláště radostný.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Několik dnů po svátku seniorů, a to 5. října 202, byla předána do užívání přístavba jídelny v budově klubu, která podstatně zlepšuje prostorové podmínky. Dnes má Klub důchodců v Blansku asi 1 450 členů, přičemž ročně jich přibude 20–30.

Upravená jídelna navyšuje kapacitu o 60 míst nejen pro stravování seniorů, ale především pro činnost kroužků, souborů MKD a společenské akce pro členy klubu. Vzhledem k tomu, že na akce přichází odhadem 200 lidí, odpadne využívání velkého sálu Dělnického domu nebo jiných sálů a hrazení jejich pronájmů.

Samospráva MKD dlouhodobě usilovala a předkládala orgánům města žádosti o přidělení investičních prostředků na přístavbu jídelny. To se podařilo ve spolupráci s Krajským úřadem Jihomoravského kraje a získat a schválit v rozpočtu města na rok 2012. Odbor školství, kultury, mládeže a tělováchovy MěÚ Blansko zajistil dodavatele přístavby a během prázdnin a měsíce září byla přístavba provedena. Dne 5. října byla předána do užívání a samospráva MKD připravila k této příležitosti společenské odpoledne.

otevření přístavby
Zleva: předseda samosprávy MKD Miloš Bacík, hejtman JmK Michal Hašek, starosta města Blanska Lubomír Toufar a místostarosta města Blanska Jiří Crha.

Samospráva Městského klubu důchodců Blansko za členy klubu a seniory v našem městě vyjadřuje poděkování Krajskému úřadu Jihomoravského kraje a Městskému úřadu Blansko a jeho představitelům a pracovníkům za úspěšnou realizaci jmenované akce.

Vyslovujeme přesvědčení, že přístavba jídleny umožní pro současnou i budoucí generaci seniorů v našem městě velmi dobré podmínky k rozšiřování činnosti kroužků, souborů i dalších aktivit zájmové činnosti a pro společenské setkávání členů městského klubu důchodců v našem městě.

nová prostora

Věříme, že to přivede i mladší seniory do městského klubu důchodců, a to už jako účastníky společenských akcí, nebo i aktivní zapojení do zájmových kroužků a souborů.

Dobré dílo se podařilo, ale nesmí zůstat nevyužito. Samospráva MKD zve členy klubu na všechny akce a předpokládá, že se zvýší zájem i v dalším období.

Miloš Bacík, předseda samosprávy