Antikvariát v Galerii Jonáš

5. prosince 2012, ostatní, přečteno: 6237×

Od ledna příštího roku zahájí svou činnost antikvariát v rámci Galerie Jonáš. Nadšený galerista, příznivce kultury a tudíž i knih pan Pavel Svoboda se rozhodl vyplnit pomyslné prázdné místo v nabídce určené zapáleným čtenářům, sběratelům a odborníkům na regionální literaturu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V nabídce antikvariátu budou nejen knihy, pohlednice, LP desky a CD nosiče, ale zejména stará regionální literatura, na kterou by se jeho majitel velmi rád zaměřil.

V budoucnosti však uvažuje i o nabídce ex libris či odznaků nebo také o uspořádání pravidelných setkání sběratelů regionální literatury a pohlednic. Na podzim tohoto roku již k jednomu takovému setkání došlo a setkalo se s velkým ohlasem.

Antikvariát v Galerii Jonáš

V současné době dochází k instalaci připravených regálů, které je potřeba zaplnit, proto Pavel Svoboda vyzývá všechny ty, kteří mají doma knihy, na které se práší, aby je přinesli do Galerie Jonáš v její provozní době, tedy:

úterý a čtvrtek od 09:00 – 12:30 a od 13:30 – 17:00 hodin.

V antikvariátu se budou vykupovat jen tzv. ,,blanensia", tedy knihy spadající do kategorie regionální literatury, ostatní publikace, tedy beletrie, učebnice, slovníky apod. budou brány do komisního prodeje.

V rámci předvánočního úklidu se tedy můžete doma porozhlédnout a v případě, že najdete výtisky, které by mohly ještě někoho potěšit, neváhejte a přineste je do Galerie Jonáš.

Jana Navrátilová