Cena hejtmana Jihomoravskeho kraje putuje i do Blanska

18. března 2013, ostatní, přečteno: 2932×

Na konci února tohoto roku se v Brně setkali představitelé jednotlivých krajů u příležitosti Národní konference kvality ve veřejné správě, jejímž spoluorganizátorem byl právě Jihomoravský kraj. Na tomto by nebylo nic tak mimořádného, kdyby se v rámci slavnostního zahajovacího večera konference nepředávaly Ceny hejtmana Jihomoravského kraje jako symbol ocenění jednotlivým institucím veřejné správy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedním z oceněných zařízení bylo i blanenské SENIOR centrum, jehož zřizovatelem je právě Jihomoravský kraj. V Blansku tento sotva desetiletý poskytovatel pobytové sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem získal toto ocenění vůbec poprvé. Navíc v době, kdy byla čerstvě uvedena do provozu nová přístavba navyšující kapacitu o čtyřicet osob na celkových sto čtyřicet čtyři. Zajisté k tomu přispěl i ten fakt, že SENIOR centrum Blansko získalo v loňském roce jako první organizace zřizovaná krajem certifikát Vážka, navíc s nejvyšším počtem bodů dosud v republice udělených.

Certifikát je udělovaný organizacím věnujícím se práci se seniory postiženými Alzheimerovou chorobou jako ohodnocení, že kvalita jejich práce je na skutečně vysoké úrovni. Přitom v celé ČR jsou držiteli certifikátu Vážka jen necelé dvě desítky organizací.

Ceny hejtmana Jihomoravského kraje

Samotnou cenu převzala osobně z  rukou náměstka hejtmana Bc. Romana Celého ředitelka domova Mgr. Lenka Dražilová. „Velmi si tohoto ocenění vážím. Je to morální ohodnocení práce všech zaměstnanců, kterým bych touto cestou ráda poděkovala. Naše zařízení je známo po celé republice a díky doporučení České alzheimerovské společnosti k nám jezdí nabírat zkušenosti organizace ze všech koutů republiky. Směr, kterým jsme se vydali, je ten správný,“ řekla Dražilová.

V SENIOR centru Blansko zkrátka funguje služba opravdu na jedničku. Udělená cena je symbolickým oceněním dlouhodobé práce se seniory postiženými onemocněním demencí. Na skutečnou praxi se můžete přijít podívat osobně. Vždy budete vítáni.

PeN