Dobrovolníci uklidí Moravský kras

22. března 2013, ostatní, přečteno: 3549×

Tradičního úklidu severní a střední části Moravského krasu (od obce Sloup na severu po Březinu), který letos proběhne v sobotu 6. dubna, se každoročně účastní stovky dobrovolníků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Do úklidové akce jsou zapojeny školy z Blanska a Adamova, z obcí Moravského krasu a okolí,  Dům dětí Blansko, Dětský domov Boskovice, ZŠ Merhautova Brno, organizace České speleologické společnosti, skauti z Adamova a Křtin, pionýři z Březiny a mnozí další.

úklid krasu v roce 2011
Úklid 2011. Foto: Leoš Štefka

Se zajištěním rozvozu dobrovolníků nebo svozu nasbíraného odpadu pomáhají společnosti AVE CZ, LČR, ŠLP Křtiny, město Blansko, obce Moravského krasu, ČAD Blansko, S. M. K.a. s. a Správa jeskyní.

Když jsem se dotázal hlavního organizátora akce pana Štefky, kam se mohou hlásit další dobrovolníci, odpověď zněla trochu rozpačitě. Ne proto, že by další dobrovolníky odmítali, ale proto, že ta největší část úklidu je již pokryta kolektivy z výše zmíněných institucí a obcí a všichni jsou informováni, jak a kde mají nastoupit, jak se mají vybavit a kde budou sbírat.

I přesto, že akce je prakticky 100% pokryta, skupinu dobrovolníků rozhodnutých pomoci a schopných se samostatně dopravit na určené místo, které je potřeba uklidit, by na Správě CHKO neodmítli. Pokud je vás cca 8–10 a chtěli byste pomoci, pak se můžete stále zkusit obrátit na pana Štefku nebo Tůmu ze Správy CHKO, tel. 516 428 880. Zůstanou-li ještě dobrovolníky nepokrytá místa, jistě vás využijí.

red