Drakoneček aneb Sobotní odpoledne plné her a rychlých kol

19. března 2013, ostatní, přečteno: 3016×

Skautské středisko Blansko "Srdce na dlani" připravilo pro děti v Dělnickém domě zajímavé odpoledne plné her a úkolů. Za jejich splnění byly pak děti odměněny dráčky, kteří sloužili jako vstupenka na maxiautodráhu. Akce probíhá každoročně, letos šlo již o jubilejní 10. ročník.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Skauti neponechávají nic náhodě a na tuto událost se pečlivě připravují již v průběhu roku, shání nové díly, aby byla dráha vždy nová a něčím originální. Noc před akcí samotnou proběhla instalace a testování dráhy. A výsledek stál opravdu za to...

Drakoneček – Den her a maxiautodráha

Na děti všech věkových kategorií čekalo během tohoto příjemného odpoledne mnoho her a úkolů, které prověřily jejich schopnosti. Za každý správně vyřešený úkol každý soutěžící obdržel dráčka, který sloužil jako platidlo pro účast na maxiautodráze. Ti zdatnější, kteří si vysloužili více dráčků, mohli prověřit svoje síly na dráze ve více kolech.

Drakoneček – Den her a maxiautodráha

Nejlepší jezdci byli pak zařazeni podle nejrychlejších kol. Jako vyvrcholení celé akce se jela Velká cena Blanska pro 16 nejrychlejších závodníků. Soutěžilo se však také o nejrychlejší čas na dráze nebo o držitele nejvyššího počtu dráčků, jejichž počet mohli malí závodníci znásobit sázkou na vítěze.

Výsledky v jednotlivých kategoriích byly následující:
Nejvíce dráčků
3. Natálka Jakubcová 47
2. Katka Skoupá 75
1. Honza Sedlák 100
Nejlepší čas kola na dráze
3. Honza Sedlák 00:37:98
2. Lukáš Němec 00:37:89
1. Veronika Průchová 00:36:28
Velká cena Blanska 2013
3. Štěpán Jirků
2. Monika Průchová
1. Víťa Babka

V loňském roce přišlo na Drakonečka 95 dětí, letos jich bylo spolu s doprovodem 73.

Jana Navrátilová