Právě startuje sbírka na vybudování hřiště pro pétanque seniorů

4. dubna 2013, ostatní, přečteno: 2899×

Chcete přispět na dobrou věc? Od úterý 2. dubna můžete. SENIOR centru Blansko se totiž podařilo uspět v zařazení do programu veřejné sbírky společnosti Sodexo s názvem „Plníme přání seniorům“ s přáním o vybudování nového pétanquové hřiště. A co navíc, každý příspěvek společnost Sodexo zdvojnásobí!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Do tohoto programu bylo zasláno celkem 327 přání od seniorů a od zařízení, která o seniory pečují. Zástupci partnerů programu, tedy Diakonie Českobratrské církve evangelické, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Sodexo, pak všechna tato přání přečetli a pečlivě zvažovali, která vybrat.

Tento proces nebyl vůbec jednoduchý a trval téměř 3 týdny. Přání z našeho blanenského domova nakonec bylo vybráno jako jedno z těch, jež jsou zařazena do veřejné sbírky a na jehož splnění se SODEXO a partneři akce pokusí shromáždit dostatek peněz.

A jaké bylo naše přání? V blanenském SENIOR Centru je velmi populární hra pétanque. Pro svou fyzickou nenáročnost a zapojení více osob je velmi vhodným sportem pro seniory. Náš tým se od roku 2011 pravidelně účastní moravských soutěží mezi dalšími domovy pro seniory. Z turnajů si často odvážíme cenné trofeje. Bohužel, v zařízení nám stále chybí vhodná plocha pro trénink. Pokud se nám ji nepodaří vybudovat, zůstanou naši senioři jediným aktivním týmem, který jezdí na turnaje a nemá vlastní hřiště.

Nyní je tedy naše přání, spolu s ostatními vybranými, zveřejněno na webu www.plnime-prani-seniorum.cz a kdokoli bude moci následně přispět na jeho splnění. Celkový příspěvek potom společnost Sodexo zdvojnásobí. Od stejného data bude zároveň zahájena kampaň, jejímž cílem je oslovit co nejvíce lidí a motivovat je k účasti ve sbírce. Sbírka bude, mimo jiné, propagována například na zadních stranách stravenek, na internetu i v tisku.

senioři – držitelé poháru v pétanque

Přejme proto blanenským seniorům, ať se jim jejich přání vyplní. A pokud k tomu pomůže každá vynaložená koruna, bude toto přání zase o něco blíž splnění.

pen