Úspěšná sbírka pomůže vybudovat v Blansku hřiště na pétanque

14. července 2013, ostatní, přečteno: 2605×

V zahradě SENIOR centra Blansko ještě letos vznikne pétanquové hřiště díky úspěšné účasti na veřejné sbírce, kterou vyhlásila společnost Sodexo Benefity. Plocha s odpovídajícím rozměry a povrchem určeným přímo k této aktivitě v Blansku doposud chybí, hřiště by mělo být přístupné široké veřejnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V květnu bylo naše zařízení SENIOR centrum Blansko zařazeno do programu veřejné sbírky, kterou vyhlásila společnost Sodexo Benefity. Tento projekt s názvem „Plníme přání seniorům“ si dal za úkol nashromáždit finanční částku pro splnění přání zařízení pečující o seniory nebo přímo jednotlivých seniorů. Na jaře tohoto roku byla sbírka představena veřejnosti a lidé mohli dle svého uvážení posílat dobrovolné finanční příspěvky na konkrétní věci. Navíc stačilo vybrat jen polovinu požadované částky, zbytek dodal samotný organizátor akce společnost Sodexo Benefity.

Ráda bych se s Vámi podělila o radostnou zprávu.

Podařilo se vybrat dostatek peněz i pro naše přání, a v zahradě SENIOR centra Blansko tak ještě letos vznikne pétanquové hřiště. Právě s přáním na vybudování pétanquového hřiště jsme se do sbírky přihlásili. Naši obyvatelé se totiž pravidelně s úspěchem účastní turnajů v této hře, která je pro svou fyzickou nenáročnost velmi oblíbená. Společné zápasy pořádají ostatní domovy pro seniory v Jihomoravském kraji, my jsme doposud byli o možnost pozvat k nám na oplátku ostatní hráče ochuzeni.

Navíc bych byla velmi ráda, aby toto nové hřiště nebylo využíváno jen našimi obyvateli, ale aby bylo přístupné, tak jako celá naše zahrada, pro všechny blanenské občany, kteří fandí této nenáročné, a přesto napínavé sportovní hře. Plocha s odpovídajícím rozměry a povrchem určeným přímo k této aktivitě v Blansku doposud chybí, a proto věřím, že si k nám najdou cestu lidé nejrůznějšího věku a hřiště se stane místem pro společné setkávání a hry.

Závěrem mi dovolte, abych poděkovala Vám všem, kteří jste přispěli finanční částkou a pomohli splnit naše přání. Velký dík patří také společnosti Sodexo Benefity, která je autorem nápadu a doplatila rovnou polovinu přání. Uvědomuji si, že v této složité době je každá koruna dobrá, a o to víc oceňuji ochotu věnovat dobrovolné příspěvky na dobrou věc.

Mgr. Lenka Dražilová
ředitelka SENIOR centra Blansko