Parkovací automaty projdou modernizací

11. září 2013, ostatní, přečteno: 3426×

Staré a poruchové parkovací automaty nahradí v brzké době nové modely.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Časté poruchy, nefunkční přístroje a z toho plynoucí ztráty za výběr parkovacích poplatků. To jsou hlavní důvody, které vedly k obměně parkovacích automatů za nové a modernější modely.

„Parkovací automaty, které používáme, jsou již velmi staré a poruchové. Jsou náročné jednak na údržbu, ale těžko se na ně již shání náhradní díly a jsou také velmi drahé. Proto jsme se dohodli s výrobcem, že dodá 4 ks nových automatů. Dojde tedy k výměně čtyř z celkových šesti parkovacích automatů, které vlastníme,“ říká ředitel společnosti Služby Blansko Ing. Radek Snopek.

parkovací automat

Nové automaty si od výrobce společnost pronajme, což je pro ni celkově výhodnější. Díky jednodušší údržbě ušetří pracovní sílu, která se o automaty starala. Navíc jsou nové modely napojeny na centrálu, kde je možné sledovat jejich stav, naplnění a požadavky na servis.

Automaty pro platbu mobilem, například SMS zprávou, se podle Ing. Snopka pro malé Blansko nevyplatí. Způsob placení parkovného tak zůstane stejný jako doposud. Ani cena se s výměnou automatů nezmění a zůstane na 10 Kč za 60 minut.

Parkování je zpoplatněné v tyto časy:

  • v pracovní dny od 7:00 do 18:00 hodin
  • v sobotu od 7:00 do 12:00 hodin.

Na parkovištích s provozem parkovacích automatů mají řidiči možnost předplatit si parkovné a získat tak parkovací kartu, která nahrazuje parkovací lístky vydávané parkovacími automaty. Placená parkovací stání jsou nyní v těchto místech:

  • nám. Republiky – pro kolmá stání podél ulice a parkoviště před MěÚ Blansko
  • nám. Svobody – v oblouku kolem radnice
  • ul. Seifertova – parkoviště za hotelem Dukla
  • ul. Rožmitálova – parkoviště pod výškovou budovou
  • ul. Vodní – parkoviště před úřadem práce
  • ul. K. J. Mašky – parkoviště za bankou ČSOB

Stanislav Mrázek