Město nabídlo plochy v centru města a na Písečné developerům

9. října 2013, zprávy z MěÚ, přečteno: 2744×

Dopis podepsaný starostou města obsahující informace o možném využití pozemků zamířil do sídel 14 velkých developerských firem. Město věří, že se tímto způsobem podaří najít vhodného zájemce pro přestavbu centra města nebo výstavbu bytových domů na sídlišti Písečná.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V dopise jsou obě investiční příležitosti popsány s důrazem na snahu vyjít vstříc případným zájemcům např.  poskytnutím dostatečného časového prostoru pro diskuzi i pro vlastní přípravu požadovaných dokladů.

Přestavbu části náměstí Republiky v centru města s hotelem Dukla vidí jako výjimečnou příležitost pro komerční výstavbu s možností využití cca 9.000 m2 plochy. Zvolený způsob zveřejnění prodeje a pronájmu pozemku umožní developerům vnést do území své potřeby (v prvním kole prostřednictvím územní studie). Pomoci tomu by měly i všechny důležité informace o území, které město bezplatně poskytuje na svých stránkách.

Druhým nabízeným pozemkem je plocha pro výstavbu bytového domu na sídlišti Písečná (pod obchodní akademií). Jedná se opět o plochu o výměře cca 9.000 m2. Dle starosty je toto poslední velký pozemek pro výstavbu většího počtu bytových domů.  Další připravované plochy nabídnou místo jen pro jeden či dva domy.

Veškeré potřebné podklady jsou dostupné na stránkách města www.blansko.cz/podnikani/nabidka-developerum/.

red