Nemocnice Blansko získala akreditaci v oboru klinická logopedie

9. listopadu 2013, tiskové zprávy, přečteno: 4068×

Ambulance klinické logopedie v Nemocnici Blansko získaly akreditaci ve svém oboru jako specializované školící pracoviště a staly se tak jedním ze tří pracovišť v České republice, které splnilo přísná kritéria Ministerstva zdravotnictví a kterým byl tento status přiznán. K dnešnímu dni jsou na území ČR akreditovaná školící pracoviště v Brně, Ostravě a nyní i v Nemocnici Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Udělení akreditace předcházel dlouhodobý proces, při kterém musely být splněny bezpečnostně-technická kritéria, požadavky na vybavení ambulancí a vytvoření edukačních a propagačních materiálů pro vnitřní i vnější potřebu nemocnice.

Stávající zaměření péče se nemění. I nadále bude intervence poskytována dětské i dospělé klientele, pacientům na jednotlivých lůžkových odděleních Nemocnice Blansko, stejně jako poradenství široké veřejnosti. Novým úkolem bude poskytovat praktické vzdělání logopedům připravujícím se na samostatnou práci bez odborného dohledu.

Ambulance logopedie

Ambulance klinické logopedie získala status specializovaného školícího zařízení a věříme, že si tento standard zachová do budoucna.

KONTAKT:

Logopedická ambulance 1 – Mgr. Miroslava Dyčková, 4. patro polikliniky, tel: 516 838 391

Logopedická ambulance 2 – Mgr. Hana Linhartová, 3. patro polikliniky, tel: 516 838 393

Bc. Kateřina Ostrá
tisková mluvčí