Strom splněných přání

18. listopadu 2013, ostatní, přečteno: 2366×

V těchto dnech opět stojí v restauraci Punkva na ulici Rožmitálově vánoční strom plný přání dětí ze Základní školy speciální v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

A je tu opět doba adventní. Doba povznášející i stresující. Snad každý z nás přemýšlí o tom, jak bude trávit Vánoce a co všechno je třeba stihnout, aby byly šťastné a spokojené. Kolik a jakých dárků je třeba koupit svým nejbližším. Vždyť co je krásnějšího než rozzářené oči dětí u stromečku se spoustou dárků. A je snad hřejivější pocit než ten, že rozdáváte radost?

Jestliže sdílíte tento názor, zastavte se ve dnech 18.11.2013–12.12.2013 v restauraci Punkva, kde stojí Strom splněných přání. Je to strom, kam jsme umístili toužebná přání dětí, žáků Základní školy speciální v Blansku, pro které Vánoce vždy ponesou nádech kouzel a které věří, že jim Ježíšek jejich přání určitě splní. Jsou totiž dětmi na celý život.

Staňte se i vy takovým Ježíškem a pomozte rozsvítit radost v dětských očích. Stačí jen utrhnout jedno z přání a sami, nebo s přáteli ho splnit. Zabalený a označený jménem dítěte, pro které je určen, pak dárek přinést zpět do restaurace, kde si je vyzvedne pracovník naší školy (13.12.2013).

A pak už zazvoní zvoneček na „Speciálce“ a oči všech našich žáků budou upřeny na stromeček, pod kterým, jak doufají, leží jejich splněné přání. Nám, kteří s našimi dětmi, ke kterým osud nebyl zrovna laskavý, po celý rok pracujeme, pak nastane krásný okamžik sdílet s nimi jejich radost. Tu radost, kterou dokáže dát jen splněné přání.

Přejeme všem našim „Ježíškům“ krásné svátky a za naše žáky předem děkujeme.

Kolektiv zaměstnanců Základní školy speciální v Blansku