Kalendář Blansko 2014 je v prodeji. Nese název PROMĚNY.

2. prosince 2013, cestovní ruch, přečteno: 2536×

Kalendář Města Blanska byl veřejnosti poprvé představen na akci Vítání sv. Martina. Nyní si ho můžete zakoupit v Informační kanceláři Blanka.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenské kalendáře zaměřené na historii se mezi blanenskými občany vždy těšily velké oblibě. Ať už to byly stolní kalendáře pouze s historickými fotografiemi nebo loňský městský kalendář zaměřený na Zámek Blansko se srovnávacími fotografiemi současného a původního stavu. V této myšlence se nese i kalendář pro rok 2014, který nese název Proměny.

Nový kalendář vydaný Městem Blansko je nástěnný a najdete v něm nejvýznamnější městské památky a známá místa v centru města ve dvou pohledech. Prvním je historická pohlednice z archivu Muzea Blansko, ke které je přiřazen adekvátní snímek ze současnosti pořízený ze stejného úhlu. Pozorovateli se tak nabízí zajímavé srovnání obou podob blanenských míst a jejich proměn v čase, které daly kalendáři jméno.

Kalendář Blansko 2014

Dvě z fotografií z kalendáře jsou využity také na kapesních kalendářících pro příští rok, které Město Blansko každoročně vydává. Kalendář je již nyní v prodeji tradičně v Informační kanceláři Blanka, kalendáříky zde dostanete zdarma.

Martina Hejčová
vedoucí informační kanceláře

 

   vložil: Kristýna Kadlecová, zaměstnanec / odbor školství, kultury a sportu