Most na sportovní ostrov se dočká opravy

13. prosince 2013, zprávy z MěÚ, přečteno: 2596×

Do rozpočtu na rok 2014 je jako jedna z investičních akcí zařazena také oprava mostu na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Jde o vynucenou akci z důvodu připravovaného průtahu městem Blanskem, tedy ulic Svitavské a Poříčí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celkové náklady na rekonstrukci se odhadují na 7,5 mil. korun. Současný stav mostu není kompatibilní s připravovaným průtahem městem Blanskem, jehož první etapa by měla městskou pokladnu přijít asi na 4 mil. korun. Rekonstrukce průtahu by měla započít v příštím roce, její dokončení se pak plánuje na rok 2015. 

V době oprav mostu musí veřejnost počítat s jistým omezením přístupu na sportovní ostrov, i když podle slov starosty města Blanska Ing. Lubomíra Toufara by nemělo dojít k velkým komplikacím:

Počítá se s tím, že to musí být hotovo maximálně během dvou měsíců, uvažuje se o březnu a dubnu nebo dubnu a květnu příštího roku. V tomto období jsou aktivity na ostrově poměrně omezené. Do začátku letní sezony by se tak mělo vše zvládnout. Občané by se měli dostat na sportovní ostrov bez problémů z druhé strany, tedy směrem od vlakového nádraží kolem garáží a mlýna,“ upřesňuje starosta města a dodává: „Rekonstrukce se samozřejmě provede tak, aby v budoucnosti nenastaly v její souvislosti žádné problémy s provedením tolik očekávaného kruhového objezdu,“ uzavírá Toufar.

red