Střední škola gastronomická, s. r. o. mapuje svoji dvacetiletou historii

30. ledna 2014, ostatní, přečteno: 4541×

Výstavu ke 20leté historii školy připravili v Kině Blansko učitelé a žáci Střední školy gastronomické.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Především první roky byly pro Střední školu gastronomickou poměrně náročné. I toto počáteční období plné bojů za směřování a zachování školy i její přesuny mapují informační panely v Kině Blansko.

vernisáž

Škola začínala v Adamově, později se přesunula do školy na Obůrce, aby nakonec skončila v budově bývalého výzkumného ústavu Metry Blansko na ulici Masarykově, kde dnes sídlí. V průběhu tohoto období se také ve vedení školy vystřídalo několik ředitelů. Další panely pak seznamují s akcemi školy pro veřejnost, činností studentů a školním životem. Vše doplňují výstřižky s články z regionálních periodik.

Oslavy začaly už se začátkem školního roku 2013/2014. V říjnu vyšlo speciální číslo školního časopisu Rozhled, které se ohlíží za historií školy a přináší obsáhlý rozhovor s její ředitelkou Mgr. Martou Truhlářovou. V listopadu se mohli zájemci seznámit s učebními obory při výročních Dnech otevřených dveří. Studenti nástavbového oboru Gastronomický management pro tyto dny připravili výstavu vlastních návrhů slavnostních tabulí. Na prosinec pak bylo naplánováno setkání absolventů školy.

vernisáž
Zástupce ředitelky a výchovný poradce Martin Jaglář provedl návštěvníky vernisáže historií školy.

„Na celý školní rok je připraveno asi deset akcí, na každý měsíc jedna. Právě probíhající výstava v kině je jednou z těch, která je určena široké veřejnosti. V únoru ve škole proběhne tematicky zaměřený cvičný raut (ve stylu 90. let). Ten ale bohužel především z prostorových důvodů není určený pro širokou veřejnost,“ uvedla ředitelka školy Mgr. Marta Truhlářová a hned zmínila budoucí akce, na kterých se veřejnost s činností studentů školy setkat může: „V březnu pořádáme v Dělnickém domě další ročník barmanské soutěže Amundsen cup, kam jsou všichni srdečně zváni. A věřím, že se setkáme také na konci května při dalším ročníku akce nazvané ‚Kostelní den a noc‘ v kostele sv. Martina na Starém Blansku.“

Výstava v kině je k vidění do konce února. Přístupná je v provozní době kina. Celý program oslav a fotografie z již uskutečněných akcí najdete na stránkách www.gastronomicka-skola.cz.

Stanislav Mrázek