Tříkrálová sbírka na Blanensku letos hlásí rekord

31. ledna 2014, ostatní, přečteno: 2048×

Mezi 1.–14. lednem 2014 proběhla tradiční tříkrálová sbírka. Lidé na Blanensku tak mohli přispět potřebným celkem do 387 zapečetěných pokladniček. Letos se podařilo vybrat rekordní sumu 1.580.948 Kč, což je o 78.124 Kč více jak v loňském roce. Vybrané peníze poputují tam, kde je jich nejvíce zapotřebí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Oblastní charita Blansko má již jasno v tom, jakým způsobem budou získané finance využity. Cílovou skupinou budou nejen občané bez domova, senioři a nemocní, ale např. i ohrožené rodiny a především pak děti vyrůstající v nepříznivých podmínkách.

„Rádi bychom se zaměřili také na hospicovou péči nebo na provoz linky důvěry lidem v tísni, vybrané peníze pomohou také v rámci dalších námi poskytovaných služeb, jako je Charitní ošetřovatelská služba, Charitní pečovatelská služba a Odlehčovací služba,“ informovala Marie Sedláková, koordinátorka sbírky z Oblastní charity Blansko.

„Je potěšující, že lidé nejsou lhostejní vůči těm, ke kterým osud nebyl až tak přívětivý. Tříkrálová sbírka se stala tradicí, lidé ji velmi dobře znají a důvěřují nám, že peníze poputují skutečně tam, kde je jich třeba. Mnozí na naše koledníky již čekají, je to pro nás závazek do dalších let a jsme velmi vděční za jakoukoliv formu pomoci,“ uzavřela Sedláková. 

tříkrálová sbírka

Blanenští darovali přes 121.000 Kč. Nejplnější pokladničkou v regionu byla ta z Velenova, vážila přes osm kilogramů a bylo v ní téměř 26.000 Kč.

Velké poděkování patří nejen těm, kteří přispěli v rámci této akce ať už jakoukoliv částkou, ale i pracovníkům úřadů zajišťujícím zapečetění pokladniček, a především všem koledníkům. Na Blanensku jich letos pomáhalo více než 1 200.

V loňském roce se vybralo 1.502.806 Kč. Díky nim se podařilo podpořit celou řadu projektů. Oblastní charita se např. aktivně zúčastnila odstraňování následků při červnových povodních v roce 2013, kde vyškolení pracovníci pomáhali nejen při fyzicky náročné práci, ale byli nablízku i těm, kteří své děsivé zážitky potřebovali sdílet.

red