Národní týden manželství 2014

5. února 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2407×

Národní týden manželství je celorepubliková akce zaměřená na podporu manželství. Osmý ročník NTM proběhne v týdnu od 10.–16. února 2014. Tématem letošního ročníku jsou: Ohromné maličkosti: Malé kroky k velkým vztahům.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Týden manželství je věnován významu drobností v partnerském vztahu a manželství, tomu, že často i malé věci mohou mít ohromný vliv na partnerský život a mezilidské vztahy. Zaměřením se na každodenní maličkosti můžeme mnohé ve vztahu zlepšit a mít tak spokojenější život.

Týden bude zahájen tiskovou konferencí dne 10. února 2014 od 10:30 h na Ministerstvu práce a sociálních věcí a proběhne pod záštitou náměstka Jana Dobeše.

V době NTM probíhají zajímavé akce na podporu manželství v rodinných a mateřských centrech, neziskových organizacích, občanských sdruženích, obcích atd. Zapojit se ale můžete i jako manželský pár tím, že si např. uděláte čas na věci, které jste dělali v dobách začátku vztahu, nebo můžete obnovit svůj manželský slib, popř. dáte svému protějšku najevo, co pro Vás znamená a jak si ho vážíte. Či uděláte nějakou „maličkost“ pro potěšení druhého. Více tipů a zároveň informací o připravovaných akcích v rámci NTM 2014 naleznete na www.tydenmanzelstvi.cz.

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku tuto iniciativu podporuje a připojuje se k ní. V rámci týdne manželství vyhlašujeme anketu: Které maličkosti jsou vlastně veliké a důležité pro Vaše manželství?“

Svoje tipy a rady můžete zaslat na e-mail: poradna@blansko.cz. Anonymita je zaručena.

Na závěr přidáváme několik tipů na literaturu k tématu:

  • Biddulph, S. a S.: Deset tajemství lásky. Portál, 2006
  • Satirová, V.: Kniha o rodině. Základní dílo psychologie vztahů. Práh, 2006
  • Venglářová, M.: Průvodce partnerským vztahem. Grada, 2008
  • Novák, T.: Asertivita v manželství a v rodině. Grada, 2011
  • Praško, J.: Asertivita v partnerství. Grada, 2005
  • Trélaün, B.: Překonávání konfliktů v rodině. Portál, 2005
  • Willi, J.: Psychologie lásky. Osobní rozvoj cestou partnerského vztahu. Portál, 2006
  • Hellinger, B.: Skrytá symetrie lásky. Co podporuje lásku v partnerských vztazích. Pragma, 1998

Podrobné informace o službách poradny naleznete na internetové adrese www.blansko.cz/poradna. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Sladkovského 2b, 678 01 Blansko tel. 516 413 524, 775 870 667.

tým pracovníků poradny