Společnost E.ON varuje před podvodníky!

11. března 2014, ostatní, přečteno: 2343×

V posledním týdnu se množí případy podvodného jednání tzv. obchodníků, kteří slibují zajištění přepisu a dodávky levnějšího plynu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nechají si podepsat plnou moc a vyúčtují 4 000,- Kč. Vydají doklad o zaplacení, na kterém jsou uvedeny falešné údaje. V několika případech, které nám sdělili sami poškození odběratelé, je na dokladu uvedena firma E.ON Distribuce s vymyšleným identifikačním číslem.

Došlo to tak daleko, že jedné zákaznici podvodník zrušil smlouvu na dodávku plynu, ale novou nezajistil, a tak paní byl odběr ukončen bez jakékoliv náhrady.

Podvodníci si vyhledávají převážně starší občany. Vyzýváme proto všechny odběratele, aby si dávali pozor a pokud již otevřou neznámému hostu, aby mu nedávali peníze v hotovosti, nepodepisovali plnou moc či jiné dokumenty.

Energetická společnost E.ON má se svými zákazníky nastaven bezhotovostní styk, to znamená placení záloh, přeplatků či nedoplatků je realizováno formou složenky, inkasem či převodem na účet. Nikdy nevybírá částky v hotovosti!

Akciová společnost E.ON Distribuce nemá s tímto podvodným obchodem nic společného. V Jihomoravském kraji nevlastní žádná distribuční zařízení na rozvod plynu.

Aktuálně zvažujeme podání trestního oznámení na neznámého pachatele z důvodů podvodného jednání a poškození dobrého jména společnosti E.ON.

Originál upozornění ke stažení.

E.ON