Investice a opravy v měsíci červnu

28. května 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2107×

O opravách a investičních akcích ve městě v měsíci červnu informuje místostarosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pane místostarosto, na čem se bude v červnu ve městě pracovat?

Jednou z akcí, které budou v tomto měsíci zrealizovány, je rozšíření veřejného osvětlení v ulicích Zborovecká a Antonína Dvořáka. Požadavek na instalaci nových svítidel vzešel od občanů, kteří v těchto ulicích bydlí. Na Zborovecké ulici bude přidáno jedno svítidlo, na Antonína Dvořáka svítidla tři. Předpokládaná cena je 500 tis. Kč.

Nyní různě po Blansku probíhalo zapravení děr na silnicích. Už je vše hotové?

Co se týká malých oprav, tzv. výtluků, tak je vše hotovo. Pokračovat ale budeme velkoplošnými vysprávkami. Jedná se o vyfrézování a opravu povrchu vozovky přes celou její šířku. Velkoplošné opravy se provedou v nákladu cca 500 tis. Kč.

V plánu je také oprava komunikace na ulici Křížkovského. Jedná se o úsek na konci ulice směrem ke hřbitovu, kde dojde k opravě v celé šíři vozovky včetně obrubníků v nákladu cca 380 tis. Kč.

Plánujete opravit před letní sezonou sportovní areály?

V červnu ještě plánujeme úpravu lávky k aquaparku. Za cca 190 tis. Kč zajistíme na jejím konci u aquaparku bezbariérový přístup, rampu. Bude se opravovat za provozu tak, aby most nebyl uzavřen pro pěší. Vyrobí se ocelová konstrukce a nainstaluje se na současnou lávku.

red