Město Blansko dbá na zlepšení materiálně-technického vybavení jednotek SDH

30. května 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2221×

Město Blansko se uchází stejně jako v předchozích letech o dotace v rámci dotačního programu Jihomoravského kraje pro jednotky sboru dobrovolných hasičů operující v jednotlivých městských částech. Informoval o tom Mgr. Ivo Polák, starosta města.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Na Krajském úřadě Jihomoravského kraje se nyní bude rozhodovat o dotacích pro jednotky dobrovolných hasičů. Letos má kraj na tuto oblast vyčleněno asi 20 mil. korun,“ uvedl Ivo Polák. 

„Město Blansko se uchází o tento typ dotací pravidelně, a to v rozmezí od 100-300 tisíc korun. V uplynulém volebním období se nám podařilo od kraje získat dotace ve výši asi 400 tisíc korun na výzbroj a výstroj. Musím zmínit získanou dotaci v celkové hodnotě 1,8 mil. korun na požární vozidlo pro sbor dobrovolných hasičů na Těchově, to bylo v roce 2012. Město samo pak vyčleňuje v rámci svého rozpočtu na provoz a činnost SDH částku 470 tisíc korun.

Jsme si vědomi, že činnost jednotek SDH není jen o pomoci občanům, o záchraně jejich majetku a mnohdy i o záchraně lidských životů, ale že je to i nedílná součást spolkového života v jednotlivých městských částech Blanska,“ upřesnil starosta města.

Čarodějnice, hasiči
Jednotka SDH Klepačov se pravidelně účastní tradičních akcí pořádaných městem Blanskem (Pálení čarodějnic 2014).

„Co se týká dotací ze strany města v investičních výdajích, rád bych doplnil, že v uplynulém období byly na Těchově a na Obůrce postaveny sušáky hadic, a to s náklady v celkové výši 190 tisíc korun. V roce 2013 pak byly provedeny na objektech hasiček v Horní a Dolní Lhotě, na Klepačově, na Obůrce a na Olešné stavební práce v hodnotě 458 tisíc korun.

Bambiriáda, hasiči
Hasiči nechyběli ani na letošní Bambiriádě

Kromě toho město Blansko podporuje také Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje, který má stanici na blanenském území, a to částkou 200 tisíc korun ročně,“ uzavřel Polák.

red