Dočkáme se v Blansku technologického parku?

5. června 2014, ostatní, přečteno: 2201×

Zastupitelstvo města Blanska rozhodne na svém červnovém zasedání, zda podpoří zájem investora, který hodlá ve Vojánkách vybudovat technologický park, a vyhoví mu v jeho žádosti o prodloužení nasmlouvaných termínů. Pokud se společnosti Real Global Investment podaří svůj záměr dotáhnout do konce, mohlo by zde vzniknout až čtyři sta nových pracovních míst.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„V současné době je v blanenské průmyslové zóně Vojánky volných necelých 50 tisíc m², z toho 42 tisíc m² mají zablokováno firmy Real Global Investment a blanenský výrobce Blata, dále jsou ještě volné plochy u Atony (zbývajících 8 tisíc m²), která by se chtěla do budoucna rozšiřovat,“ uvedl Ing. Bc. Jiří Crha, místostarosta.

„Aktuální stav týkající se průmyslové zóny je tedy takový, že developerská firma Real Global Investment má s blokovanými pozemky velké plány, ráda by zde vybudovala ve dvou vlnách jakýsi technologický park. Během první etapy by měly ve Vojánkách vyrůst až tři nové výrobní haly, a to do konce roku 2015, v průběhu etapy druhé pak další čtyři. Firma je již nyní nabízí potenciálním zájemcům z širšího regionu k pronájmu, případně ke koupi.

Pokud by se tento záměr podařilo dovést do konce, my, jako vedení města, bychom to samozřejmě uvítali. Teď záleží na zastupitelstvu, které má rozhodnout o tom, zda investorovi vyhoví a prodlouží nasmlouvané termíny, které by v současné fázi investor nemohl dodržet, nebo ne. Rada města Blanska doporučila zastupitelstvu tuto žádost schválit, takže věřím, že by tomuto schválení nemělo nic bránit," dodal Crha na závěr.

Zastupitelstvo města Blanska se sejde 10. června 2014.

red