Blanenská desítka zastaví dopravu a rozhýbe město

7. července 2014, tiskové zprávy, přečteno: 3391×

Blanenská desítka uzavře v neděli 14. září frekventovanou silnici v Blansku na Poříčí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Sportovní festival je určený pro všechny, závodit se bude v běhu, v jízdě na koloběžkách i na inlajnech. „Chceme rozhýbat lidi z Blanska i okolí, vůbec nezáleží na tom, jak jsou na tom s kondicí. Startovní číslo a měřící čip dostane až na ty nejmenší každý, ale neznamená to, že se musí stát závodníkem. Hlavně si přejeme, aby to byl den plný aktivit pro celé rodiny. Uzavíráme dva a půl kilometru silnice, po které jezdí stovky aut denně, pojďme toho aktivně využít a společně si to užít,“ láká na sportovní premiéru ředitel akce Tomáš Mokrý.

Pořadatelský tým Blanenské desítky stoji za úspěšným běžeckým závodem MASARYK RUN na Masarykově okruhu v Brně. Blanenský sportovní festival je zaměřený na děti i na dospělé. Poprvé se uskuteční v neděli 14. září 2014. Zázemí bude na sportovním ostrově Ludvíka Daňka, hlavní trať povede po ulici Poříčí s obrátkou u Ráječka. Blanenská desítka, to je běh, in-line, koloběžky. Ve všech disciplínách jsou vyhlášeny dětské tratě a hlavní trať pro dospělé v délce 10 km. „Tato trať je ideální díky svému téměř nulovému převýšení, absenci ostrých zatáček, šířce a kvalitnímu povrchu pro úplné amatéry i pro sportovce, kteří chtějí co nejrychlejší čas. Tratě budou mít certifikaci komisaře IAAF/AIMS,“ upozorňuje sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček.

Blanenská desítka

Proč se organizátoři rozhodli zrovna pro Blansko? „Jsem z Blanska a už dlouho jsem chtěl vytvořit pro místní nějakou akci, kterou si užijí všichni, i když zrovna nejsou zdatní sportovci“. Pomohlo nám i to, že se na organizaci podílí i město Blansko v čele se starostou Ivo Polákem, který převzal záštitu nad celou akcí,vysvětluje Tomáš Mokrý. Zapojit se můžou i dobrovolníci, informace najdou na stránkách závodu v sekci „DOBROVOLNÍK.“

Registraci na všechny tratě spustili pořadatelé 19. června. Informace o programu, časovém rozvrhu a propozicích najdou zájemci na www.blanenskadesitka.cz. Každý se také může stát fanouškem Blanenské desítky na www.facebook.com/blanenskadesitka, kde nalezne aktuality a může se zapojit do připravované soutěže o zajímavé ceny v hodnotě 10 000 korun.

Nejvýhodnější registrace končí 31. července. „Startovní poplatek je nejnižší a nám pořadatelům to zase pomáhá v organizaci, dokážeme pak odhadnout celkový počet účastníků a dle toho připravit zázemí celé akce. Ve startovním poplatku každý získá benefity od partnerů akce jako slevu na značkovou obuv a oblečení, poukázku 1+1 do Aqualandu Moravia, občerstvení, automatické zařazení do bohaté účastnické tomboly a další bonusy,“ vypočítává Mokrý, který se s celým týmem těší na aktivní účast co největšího počtu lidí.

TZ