Parkování u úřadu práce je v bezplatném režimu

20. srpna 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2929×

Město Blansko se rozhodlo sjednotit režim parkovišť před úřadem práce a na ulici Vodní. Prioritou města je totiž vytěsnit parkování víc ze středu města ven. Stejně tak nově vznikající parkoviště u hlavního vlakového nádraží bude bezplatné, mělo by plnit funkci záchytného parkoviště pro návštěvníky města.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ačkoli parkoviště před úřadem práce bylo ještě donedávna placené, od července tohoto roku se Město Blansko rozhodlo sjednotit režim obou parkovišť v této oblasti a nevybírat zde poplatek za parkování. Parkovací automat je zde aktuálně mimo provoz a stávající dopravní značení (placené parkoviště) bude odstraněno a nahrazeno odpovídajícím.

Od poloviny května je Blanenským i návštěvníkům města k dispozici i bezplatné parkoviště na ul. Vodní u Aquaparku s kapacitou 37 míst ke stání.

Parkovné Město Blansko nehodlá vybírat ani na novém parkovišti s kapacitou přes 200 míst, které se v současné době buduje u hlavního vlakového nádraží, a které by mělo být dokončeno do podzimu tohoto roku. Toto parkoviště je sice primárně určeno především lidem, kteří dojíždějí vlakem do zaměstnání, mělo by však plnit mj. i funkci záchytného parkoviště pro návštěvníky města.

red