Většina startovních čísel Blanenské desítky má své majitele

24. srpna 2014, tiskové zprávy, přečteno: 2305×

V neděli 14. září Blansko poprvé zažije závod běžců a jezdců na koloběžkách i na inlajnech. Samozřejmě nebudou startovat všichni zaráz, ale postupně. Blanenská desítka je totiž celodenní sportovní festival pro rodiny s dětmi a sportovce všech výkonností. Měsíc před startem už se přihlásilo na 400 účastníků, do naplnění kapacity zbývají ještě dvě stovky míst.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Blanenská desítka je určena hlavně pro lidi z Blanenska, kteří mají rádi pohyb a chuť hromadně si zasportovat v běhu, in-line nebo na koloběžkách. Padesát procent veškerého času Blanenské desítky budeme věnovat dětem a jejich závodům,“ popisuje ředitel závodu Tomáš Mokrý.

K dětským kategoriím dostávají pořadatelé také nejvíc dotazů. Rodiče zajímá, jestli může v kategorii odrážedla na 200 m jet i dítě na koloběžce, sportovce zase, jestli můžou absolvovat všechny tři závody. „Ty nejmenší děti jedou na odrážedlech, ty, co to zvládnou, můžou samozřejmě na koloběžce. Co se týká startu ve více závodech, je to možné, ale pokaždé se platí startovné,“ vysvětluje Mokrý. Děti ve všech disciplínách na trati 200 m dostanou medaili.

Blanenská desítka uzavře na jeden den část hlavního silničního tahu Blanskem, ulici Poříčí. Startuje se u mostu na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka, prezentace a zázemí bude v hale ASK Blansko. Ta se pro příchozí otevře v neděli 14. září v 9:00 h, konec akce je v 17:00 h. Důležitá informace je také ta, že si účastníci můžou zdarma zapůjčit závodní koloběžku. Podrobnosti najdou na webu www.blanenskadesitka.cz v sekci „koloběžky“.

Blanenská desítka – plakát

Kapacitu závodu určili organizátoři na šest set startovních míst. On-line registrace končí 3. září, na místě bude možné přihlásit se pouze v případě volných startovních čísel. Součástí Blanenské desítky může být i ten, kdo nebude startovat v žádném závodě. „Staňte se třeba dobrovolníkem, stačí vyplnit formulář na webu www.blanenskadesitka.cz, nebo prostě přijďte fandit přátelům. Koncem srpna také připravujeme pro facebookové fanoušky ve spolupráci s hlavním partnerem akce, pivovarem Černá Hora, soutěž o lístky na Pivní pouť a pětilitrové soudky piva Páter. Sledujte nás na www.facebook.com/blanenskadesitka,“ doplňuje Tomáš Mokrý.