Blanenští fotbalisté pomohli výběru na Mistrovství Evropy amatérských družstev

16. října 2014, sport, přečteno: 1739×

Pět fotbalistů z blanenského družstva mužů reprezentovalo Jihomoravský kraj v Srbsku v Regions cupu v kvalifikační skupině o postup na Mistrovství Evropy amatérských mužstev.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Účastnit se mohli jen hráči do divize a bez profesionální smlouvy. Český tým vyhrál svoji kvalifikační skupinu a společně s dalšími sedmi mužstvy (zatím známí účastníci: Německo, Bosna a Hercegovina, Polsko, Severní Irsko a Turecko) postoupil na turnaj.

Nyní se rozhodovalo o pořadatelství, ve které zemi se mistrovství uskuteční. Ve hře byl i Jihomoravský kraj a možná i Blansko. Dnes už se ví, že tzv. amatérské Euro se odehraje v červnu příštího roku. Jeho pořadatelem bude jeden z finalistů.

„Pořadatel závěrečného turnaje bude určen až po odehrání všech kvalifikačních skupin. De facto do konce roku by mělo být jasno,“ uvedl pro server jihomoravskyfotbal.cz sekretář Jihomoravského krajského fotbalového svazu Josef Dvořáček. Turnaj se ale určitě nebude hrát na jihu Moravy. „O pořadatelství nebudeme mít zájem z důvodu pořádání EURO ‚21‘. Navíc se v červnu koná v Brně poprvé v historii Valná hromada FAČR, takže organizovat ještě další akci by bylo velmi složité,“ dodal.

red