Hledají se kurýři prevence z řad seniorů

29. října 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2115×

Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje ve spolupráci s Krajským úřadem Jihomoravského kraje a Vyšší policejní školou a Střední policejní školou Ministerstva vnitra v Holešově – pracoviště Brno realizuje v letošním roce projekt „Senioři sobě II“.
Hlavním cílem tohoto projektu je předcházení páchání trestné činnosti na seniorech, posilování jejich bezpečí a zdravého životního stylu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Základním principem projektu je využití aktivních a spolehlivých seniorů – „kurýrů prevence“ k oslovování vrstevníků ve svém okolí, kteří žijící osamoceně, málo vycházejí z domu, mají zdravotní problémy, a snadno se tak mohou stát obětí trestného činu. Kurýři prevence se zúčastní semináře, na kterém budou proškoleni ve výše zmíněných oblastech, dostanou k dispozici informační materiály a dále pak budou působit na své vrstevníky formou osvěty.

Seminář se bude konat 05.11.2014 v 09:30 hod, na Městském úřadě Blansko v sále zastupitelstva na náměstí Republiky 1, Blansko.

Program semináře (občerstvení zajištěno):

  1. Úvod
  2. Prevence kriminality
  3. Muzikoterapie
  4. Zdravá výživa

Pokud se chcete stát kurýrem prevence, můžete se přihlásit na adrese: seniorisobeblansko@seznam.cz nebo na telefonních číslech: 974 622 458, 602 161 766.