Vedení města přeje občanům do nového roku

21. prosince 2014, ostatní, přečteno: 2490×

Stávající rok se chýlí ke konci, můžeme se tedy těšit na rok nadcházející, věřit a doufat, že bude lepší, nebo alespoň stejně tak dobrý jako rok 2014. Vedení města přeje všem občanům do roku 2015 vše nejlepší, pevné zdraví, hodně úspěchů v práci i v osobním životě, ale také čas na drobné radosti, klid a pohodu v kruhu rodinném.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Se zástupci vedení města se po celý rok setkáváme s tím, abychom vám, čtenářům, přinášeli aktuální informace o dění ve městě. My všichni jsme zvyklí nahlížet na ně jako na nejvyšší představitele komunální politiky, mohou se proto jevit jako bytosti nedostižné, snad i vzdálené, ale opak je pravdou. Právě nyní, v čase adventním, je dobré si připomenout, že i oni jsou občany našeho města, lidé z masa a kostí, kteří řeší ve svém životě radosti i strasti, že jsou jednoduše jako každý z nás.

Položili jsme jim čtyři otázky, které vám snad lépe napoví, jací jsou to lidé, jak slaví svátky, co na nich mají rádi a bez čeho si je ani nedovedou představit:

1. Co byste popřál občanům města Blanska do nového roku?

2. Jakou adventní či vánoční akci v Blansku si nikdy nenecháte ujít?

3. Jaké vánoční tradice se ctí ve Vaší rodině?

4. Dáváte si novoroční předsevzetí? Daří se Vám je plnit?

Starosta města Blanska Ivo Polák

starosta Ivo Polák

1. Do příštího roku přeji všem občanům hodně klidu, pohody a samozřejmě i osobních a pracovních úspěchů, a co je nejdůležitější a předpoklad všeho: zdraví.

2. Vždy jsem rád zašel na některou z akcí, v adventním čase např. na vánoční koncerty. Nikdy nevynechám vystoupení klientů Domova Olga, to je taková moje srdeční záležitost. V letošním roce jsem dostal osobní pozvání od pana dirigenta Martináska na koncert Rastislava v kostele sv. Martina, ten si rozhodně nenechám ujít  a moc se na něho těším.

3. Vánoce slavíme tak jako v jiných rodinách. Hlavně se snažím zklidnit tempo a věnovat se rodině, i když děti už máme téměř odrostlé, a vynahradit jim to, co po většinu roku zanedbávám. Každoročně se těším na zdobení vánočního stromečku společně s manželkou, podle rodinné tradice také vařím čočkovou polévku. Na štědrovečerním stole samozřejmě nesmí chybět smažený kapr s bramborovým salátem.

4. Novoroční předsevzetí si nedávám, kdysi jsem to dělal, ale vždy to vzalo za své. Když se o něco snažím, tak to dělám soustavně a neorientuji se jen na Nový rok.

1. místostarosta města Blanska Jiří Crha

Jiří Crha

1. Kromě přání, aby rok 2015 byl pro všechny rokem úspěšným a aby byli hodně zdrávi, bych všem rád popřál, aby se ta nálada a to kouzlo, které zažíváme o Vánocích, přenesli do celého roku. Lidé jsou jaksi vřelejší, Vánoce mají samozřejmě svoje kouzlo, lidé se setkávají se svými rodinami, potom ale přijde Silvestr a Nový rok, vše tak nějak opadne a opět se ponoříme do shonu, začne panovat stres a napětí.

2. Těch akcí je spousta. Některé teď sice navštěvuji z titulu své funkce, ale já jsem na ně chodil i dřív a moc rád. Vše začíná rozsvícením vánočního stromu, loni jsem byl na dvou adventních koncertech a ne jinak tomu bude i letos.

3. Určitě i moje rodina patří k těm, které dodržují vánoční tradice a zvyklosti. Scházíme se s rodinou, s přáteli, letos to bude jiné, protože máme vnučku, takže o to více se těším na její rozzářené oči u rozbalených dárečků. Na vánočním menu nechybí kapr ani bramborový salát, vůbec si nedovedu představit, že by to mělo být jinak. Už od mládí dodržuji půst, abych si co nejvíc užil štědrovečerní večeři. Mám rád, když můžeme jet mezi svátky někam do přírody nebo na hory. Pravidelně také vyrážíme s kamarádem na vycházku Moravským krasem.

4. Předsevzetí jsem si dával dřív, většinou jsem chtěl začít pravidelně sportovat a musím se pochlubit, že se mi to už asi po čtyři roky daří. Nekouřím, takže bych řekl, že co se předsevzetí týká, jsem tak nějak stabilizovaný.

2. místostarosta města Blanska Jaromír Roučka

Jaromír Roučka1. Všem bych přál, aby měli radost i z drobných věcí, které je během roku potkají, aby se dovedli povznést nad malichernosti, byli méně sobečtí, arogantní a podezřívaví a mimo svých hmotných zájmů ctili i zásady dobrých vzájemných vztahů.

2. Rozhodně si nenechám ujít koncert Rastislava.

3. Zvláštní rituály u nás doma nemáme, ale snažíme se o dobrou pohodu (pokud nám to předvánoční a vánoční shon umožní).

4. Novoroční předsevzetí si nedávám, protože se znám a vím, že bych ho stejně nesplnil. Zatím si naštěstí nemusím předsevzít nějaké zcela zásadní věci.

K přání všeho dobrého do roku 2015 se připojuje i redakce Zpravodaje města Blanska.