Aquapark je připravený na otevření

25. května 2015, ostatní, přečteno: 2296×

Blanenský aquapark slibuje možnost koupání hned od prvních teplých dní. Bazén je připravený od konce května a čeká se už jen na teplé počasí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Dle zkušeností provozovatele se jen minimum lidí koupe, pokud je teplota vzduchu pod 25 °C nebo teplota vody pod 21 °C. Ale jsou takoví a požadavek na dřívější otevření aquaparku už v předchozích letech zazněl.

Nejen to je ale důvodem, že letos bude zařízení připraveno k otevření svých bran o tři týdny dříve než v předchozích letech. Letní sezona byla minulé roky posunutá. Na začátku června byly kolikrát opravdu horké dny a naopak srpen už přinesl chladno a špatné počasí.

„Bazén máme už napuštěný, v současné době probíhá ohřívání vody všemi dostupnými prostředky. Cílem je dostat se nejméně na teplotu 21 °C,“ informuje ředitel společnosti Služby Blansko, s. r. o. Radek Snopek.

Brány aquaparku se tak otevřou, pokud předpověď počasí oznámí alespoň dva nebo tři teplé dny po sobě a kdy se rtuť teploměru požene k 25 °C. Aktuální informace o otvírací době veřejnost najde na webových stránkách www.sluzby-blansko.cz. Tam ještě letos přibude další novinka, a to webkamera snímající areál. Nebude tak nic snazšího než se podívat, zda je otevřeno a jaká je aktuálně návštěvnost.

Stanislav Mrázek