Evropský den melanomu 2015 v Nemocnici Blansko

6. května 2015, tiskové zprávy, přečteno: 2599×

Evropský den melanomu je letos vyhlášen na pondělí 11. května a kožní oddělení Nemocnice Blansko se k němu jako již tradičně aktivně připojí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Návštěvníky čeká v ordinačních hodinách bezplatná kontrola pigmentových znamének, a to zkušeným dermatologem kožního oddělení Nemocnice Blansko.

Pokud lékař odhalí patologický nález, z vyšetřené osoby se stane pacient, který bude dále objednán k následné léčbě. V průběhu vyšetření vyplní lékař i pacient dotazník týkající se rizikových faktorů vzniku melanomu a kožních karcinomů.

Každoroční akce Evropský den melanomu má upozornit veřejnost na rizika této choroby. Maligní melanom je jedním z nejčastějších zhoubných nádorů, a to i přes fakt, že je nejsnáze detekovatelným nádorem! Nejvyšší nárůst je pozorován u žen ve věku 10–29 let. V ČR na maligní melanom ročně zemře kolem 300 osob. Za 12 uplynulých ročníků Evropského dne melanomu bylo v České republice vyšetřeno více než 54 tisíc osob. Cílem dermatologů je odhalit maligní melanom včas, protože pouze včasná diagnostika znamená lepší prognózu.

Kdo nestihne tento vyhrazený den nechat si svá znamínka zkontrolovat, může se objednat na recepci kožního oddělení (tel. 516 838 365).

Místo konání: kožní oddělení Nemocnice Blansko, 4. patro lůžkové části nemocnice

Termín: pondělí 11. 5. 2015

Čas: 8:00–15:00 hodin, bez objednávání!

Vyšetřující lékař: prim. MUDr. Lubomír Novotný (ambulance korektivní dermatologie a kožní onkologie)

Stejně jako uplynulé ročníky platí: Je lepší přijít desetkrát zbytečně, než jednou pozdě!

Bc. Kateřina Ostrá
tisková mluvčí